Superettanpremiären på rekat fick en härlig start då Varberg ganska enkelt grejade X2 borta mot Gais (0-1) till 1,75. Hade gärna fortsatt med Värnamo - Ljungskile, men känner mig osäker på var lagen står så hoppar den chansen. Gillar i stället Wolfsburg hemma mot Freiburg i tyska cupen. Lagen möttes för några veckor sedan i ligan och det var inget snack om att hemmalaget var bättre. Freiburg bör vara mer fokuserat på att fixa nytt kontrakt än en cupframgång mot alla odds, så backar givetvis ett avslappnat hemmalag utan nya skador.

Senaste möte
2015-03-15 Wolfsburg - Freiburg 3-0

BUNDESLIGA
2. Wolfsburg 27 17 6 4 60 30 30 57
14. Freiburg 27 6 10 11 27 36 -9 28

Wolfsburg hemma (1:a)
14 12 2 0 33 9 38

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Wolfsburg - Stuttgart 3-1

Freiburg borta (15:e)
13 2 4 7 11 20 10

Formen
V, V, F, F, V

Senaste match
Freiburg - Köln 1-0

Man tycker nästan synd om Wolfsburg. Trots en fenomenal säsong är de utan chans att vinna Bundesliga eftersom ett visst Bayern München är ännu bättre. Laget har knappast blivit sämre sedan André Schürrle anslöt från Chelsea och med Kevin De Bruyne i otrolig form hela säsongen och Bas Dost som pålitlig målskytt har Wolfsburg krossat nästan alla lag hemma på Volkswagen Arena. Senast var det jumbon Stuttgart som fick sätta sig i bussen med noll poäng i bagaget (3-1). Med nio Bundesligaomgångar kvar att spela ligger Wolfsburg tvåa i ligan. Tio poäng upp till Bayern och sju poäng ned till Mönchengladbach gör att laget kan lägga energi på att ta hem den tyska cuptiteln. Coach Dieter Hecking förtjänar nästan en titel efter den här säsongen och då är det här chansen laget har.

Kvällens motstånd är av beskedligt slag. För bara några veckor sedan möttes lagen i Bundesliga med Wolfsburg som klar segrare med 3-0 hemma. Dags igen och har svårt att se Freiburg orka med en skräll här. De har visserligen två raka segrar i ligan, men mot sämre motstånd än Wolfsburg (Augsburg och Köln) och framförallt var dessa matcher på hemmaplan. Borta har Freiburg haft det tufft och bara vunnit två av 13 matcher. Men framförallt: De borde ha fokus på att klara nytt kontrakt snarare än en cuptriumf. Freiburg har bara tre poäng tillgodo på Hamburg som står på kvalplats. Dessutom möter Freiburg direkt konkurrerande lag om nytt kontrakt i tre av de fyra kommande omgångarna. Slitna och skadade spelare kan vara ödesdigert i det här skedet av säsongen.

SPELTIPS
Wolfsburg är Tysklands bästa hemmalag den här säsongen och är garanterat hungrigt på att ta en titel efter en stark säsong. De har marginal i ligan och kan lägga fokus på kvällens match. Annat läge i Freiburg som är svaga borta och som bör tänka sig för med tanke på de kommande veckornas avgörande om nytt kontrakt. På detta vann Wolfsburg med 3-0 i ligan när lagen möttes den 15 mars. Allt sammantaget gör att Wolfsburg -1,5 känns vettigt till 1,90 hos bet365 (4/5 units).

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip