Speltips

Speltips Sevilla - Almeria

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-17 19:00 Spela här

Speltips Sevilla - Almeria
Land: Spanien Liga: La Liga
Odds: 6.00 Speltips: X
2015-05-17 19:00 Sevilla - Almeria X 6.00 master

Sevilla mot Almeria. Två omgångar kvar.

Sevilla har en garanterad EL-plats. Framför sig har man Valencia som står på en plats som innebär kval till CL. Tre poäng bakom Valencia, nästintill omöjligt att komma ikapp. Räcker för Valencia att vinna endast en match och platsen är säkrad. Det gör dem nog ikväll hemma mot Celta. Valencia har både bättre målskillnad och inbördes möten gentemot Sevilla. Men egentligen spelar det ingen roll. För Sevilla bryr sig inte om den platsen. Det såg man inte minst i senaste ligamatchen då man vilade i princip hela laget mot Celta Vigo, och då hade man större chans till CL-platsen. Varför det? Jo, man har gått som tåget i Europa League och befinner sig i final. Där möter man Dnipro. Alltså har man chans att spela i Champions League nästa säsong vid eventuell seger i finalen. Med andra ord är det all fokus till den matchen, medan man bara vill spela av en fantastisk säsong.

Och laguttagningen till matchen säger sig självt. De som vilas till 100% är Bacca, Carrico och Vidal. En spelare i varje lagdel. Ingen av dessa är uttagen till matchen idag. Sedan har man viktige backen Pareja på skadelistan som varit borta från spel i några veckor. Det är heller ingen vild gissning att Sevilla väljer att rotera ganska kraftigt i dagens match, likt i matchen mot Celta.

Sevilla har matchats hårt med tre matcher på 10 dagar, varav två raka bortamatcher och match så sent som i torsdags borta mot Fiorentina i Italien.

Almeria då? Sjabblade bort viktiga poäng senast hemma mot Malaga. Står på 32 poäng. Över strecket, men har Deportivo, Granada och Eibar strax under sig på 31 poäng. Samtliga dessa har bra möjlighet att ta minst en poäng idag, vilket skulle sätta Almeria i en jobbig situation vid förlust mot Sevilla.
För i sista omgången - då väntar Valencia. Som säkerligen kommer ha något att spela för, då man jagar trean Atletico Madrid. Blir verkligen ingen lätt match för Almeria, och man är med andra ord i princip tvingade att ta poäng idag för att ha bra möjligheter för överlevnad. Och då tycker jag att man ska ta tillfället i akt mot ett Sevilla som inte har något att spela för och vilar spelare.

Almeria har en nästintill skadefri trupp. Edgar Mendez kan dock ses som ett avbräck.

Almeria brukar faktiskt ge Sevilla tufft motstånd, inte minst på bortaplan.

Sevilla-Almeria 1-1
Sevilla-Almeria 2-1
Sevilla-Almeria 1-0
Sevilla-Almeria 2-1
Sevilla-Almeria 1-4

Motivation slår klass, kallas det. Motivationen har Almeria. Klassen? Den hade Sevilla haft ifall man inte hade valt att stå över med flera spelare(tror även många startspelare sitter på bänken idag). Då finns det inget spelvärde i Sevilla i en betydelselös match mot Almeria som ser denna match som liv och död.
Sevilla är dock alltid Sevilla på hemmaplan. 12-5-1. En ynka förlust, och den kom senast mot Real Madrid med 2-3. Och man får trots allt vara ärlig med att säga att Almeria är inget bra lag, vilket tabellen själv talar för oss. Jag tror det blir för svårt för Almeria att vinna, men en ynka välbehövlig poäng tror jag man ordnar med tanke på dagens förutsättningar.

Mitt spel: Sevilla - Almeria X @ 6.00

Mer givet spel, för mindre våghalsiga spelare - Almeria +1.5 @ 2.00!!

Lycka till vid rygg!

Mvh Master.

EDITERAD 2015-05-17 11.23:57

master - 17 Maj, 2015, 11:23

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
SFmotrigg - 2015-05-17 11:32:44

Haha lite ägd så...

master - 2015-05-17 10:25:25

silvefang
Lite bättre koll kan du väl ha. Sevilla, när dom hade som bäst chans att nå CL-plats, vilade i princip hela startelvan mot Celta. Nu har dom ännu mindre chans och bryr sig ej om fjärde platsen. Varför? De är i final i EL och vinner dom EL så kvalar dom till CL.

/Koll

silvefang - 2015-05-17 10:11:51

Du tror på fullaste allvar att Sevilla inte jagar cl platsen i de 2 sista omg? De här är en bombetta. Sevilla kan vila 2-3 spelare men de som ersätter är fullt dugliga till att köra över almeria.