En helt galen match mellan GAIS - Utsikten slutade i alla fall lyckligt för oss som backade GAIS. 5-2 till hemmalaget - efter att ALLA mål gjorts i första halvlek, och 1,90 in på kontot. Vore trevligt med ytterligare framgångar i den svenska fotbollen. Magert utbud i kväll men fastnat för ett spel i division 3.

DIVISION 3 NORRA NORRLAND
1. Morön 8 6 1 1 16-5 11 19
8 Hemmingsmark 8 3 1 4 13-13 0 10

Morön hemma
4 2 1 1 5-4 1 7

Senaste match
Haparanda - Morön 0-4

Hemmingsmark borta
4 1 0 3 4-9 -5 3

Senaste match
Hedens IF - Hemmingsmark 3-1

Skellefteålaget Morön sitter i förarsätet för att ta klivet upp till division 2 igen. Laget har åkt som en jojo mellan serierna och nu kan det vara dags pånytt. Inför kvällens match mot bottengänget Hemmingsmark har Morön roffat åt sig ett försprång på fyra poäng ner till tvåan Hedens IF från Boden. Där var Hemmingsmark och spelade helgen som var och åkte på torsk med 3-1. I den matchen blev förstekeepern Johan Berglund utvsiad varpå Hedens gick ifrån till 3-0 innan Peder Nilsson kunde reducera på tilläggstid. Berglund är avstängd i kväll och kassen vaktas därför av en 40-åring som kanske inte är i sitt livs form. Morön kommer från en urladdning mot usla Haparanda där man vann med 4-0 på bortaplan. Morön ska ha två snabba forwards som levererat bra hittills och Hemmingsmark är ett klassiskt ängagäng. Sparka och spring. Att matchen spelas på konstgräs ser jag därför som klar fördel Morön som är det klart bättre laget. Hemmingsmark har heller inte imponerat på bortaplan tidigare: En seger och tre förluster där trepoängaren kom svaga Umeålaget Mariehem. Annars har de förlorat med 3-0 mot serietrean Kiruna, 2-1 mot Rönnskär Railcare IF och 3-1 mot Heden nu senast. Tydligt att Hemmingsmark hittills inte räckt till mot de bättre lagen i serien på bortaplan. Och nu väntar serieledaren som vunnit sex av åtta matcher under säsongen.

SPELTIPS
Morön leder serien och kommer från seger med 4-0 på bortaplan. Hemmingsmark torskade sin förra match med 3-1 på bortagräs samtidigt som de fick keepern utvisad och avstängd tills i kväll. Att matchen spelas på Moröns konstgräs gynnar det mera spelande laget vilket är hemmalaget. Med en 40-åring i kassen, som kanske sett sina bästa dagar, riskerar Hemmingsmark åka på billiga mål också. Testar ett medelspel på Morön -1,25 (-1, -1,5) till 1,75 hos bet365 . Det betyder att vi får full vinst på Morön om de vinner med två bollar. Halva insatsen tillbaka om det bara blir seger med uddamålet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip