Speltips Östersunds FK - Mjällby

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-06-17 19:00
Land: Sverige
Liga: Superettan
Odds: 1,94
Tips: 1 (-1,5)
Det dröjde ett tag, men till slut började även Uruguay skapa hörnor och då gick överspelet in ganska lätt till slut. Kan Östersunds FK lösa nästa glädjeämne? Jag tycker det skiljer så pass mycket kvalitet mellan ÖFK och Mjällby att -1,5 har goda chanser att sitta. Speciellt med tanke på att ÖFK spelar hemma på konstgräset och sårbara MAIF kommer få jaga, jaga och jaga boll i den här matchen.

SUPERETTAN
2. Östersunds FK 13 8 4 1 25-12 13 28
15. Mjällby AIF 13 2 1 10 9-24 -15 7

ÖFK hemma
6 4 2 0 15-7 8 14

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Varberg - Östersunds FK 1-0

Mjällby borta
5 1 0 4 3-12 -9 3

Formen
F, F, F, V, F

Senaste match
Mjällby - IK Frej 1-3

Östersunds FK åkte på säsongens första förlust senast mot serietrean Varberg. Formsvacka? Nej, knappast. Jag hade på känn att en långhårig gräsmatta mot ett grisande och spetsigt Varberg skulle skapa problem för Östersund. Seriens bollskickligaste lag trivs inte när det blir för fysiskt och slumpartat spel. Nu har det gått tio dagar sedan torsken och ÖFK har i lugn och ro kunnat slipa detaljer på sitt snabba konstgräs. Jag skulle inte vilja vara Mjällbyspelare i kväll - för dom kommer banne mig få springa livet av sig i försvaret. Trodde inte Mjällby skulle kunna slåss om uppflyttning inför säsongen, men faktum är att de riskerar nedflyttning. Centrallinjen är svag och inte blev det bättre av att trotjänaren Marcus Ekenberg är långtidsskadad. Nej, Mjällby är inget bra fotbollslag och när de inte kommer få låna bollen kommer det bli kämpigt för ett lag som släppt in 24 mål på 13 matcher. Förra fajten torskade de med 1-3 hemma mot nykomlingen IK Frej. Innan dess 0-1 hemma mot Assyriska och slaktade 1-4 borta mot GAIS. Nu möter de som sagt ett grymt hemmalag som kommer hota det osäkra försvaret med hela arsenalet. Jamie Hopcutts djupledsspel, Micheal Omohs kraftfulla individuella skicklighet och full fart på kanterna. ÖFK:s offensiv är det klasskillnad på gentemot Mjällbys och när de även bevisat att försvaret inte är är bra har jag svårt att se dom skrälla på Jämtkraft arena. Konstgräset är definitivt till ÖFK:s fördel då Mjällby inte kan sabotera jämtarnas spel med fysik som de hade kunnat göra på hemmaplan.

Preliminära startelvor (Östersundsposten)

ÖFK, troligt lag: Aly Keita - Ronald Mukiibi, Douglas Bergqvist, Dennis Widgren - Alex Dyer, Fouad Bachirou, Brwa Nouri, Kujtim Bala - Jamie Hopcutt, Michael Omoh, Seon-Min Moon.
Saknas: Hosam Aiesh är avstängd efter tre gula kort. Emir Smajic och Tomas Peciar inte aktuella, men båda två tränar nu med kontaktinslag efter sina skador.

Mjällby, troligt lag: Jesper Johansson - Eric Björkander, Armin Aganovic, Lukas Grill, Danny Ervik - Mattias Håkansson, Daniel Nilsson, Kwame Bonsu, David Löfquist - Joel Wedenell, Benjamin Fadi.
Saknas: Meriterade anfallaren Marcus Ekenberg är långtidsskadad, hälsenan gick av för några veckor sedan. Lumala Abdu är avstängd efter utvisning.

SPELTIPS
Mjällby har 1-0-4 på bortagräs med endast tre mål gjorda framåt - varav två var i samma match mot Varberg, den enda de lyckats vinna. I övrigt torskar med 2-0 mot Ljungskile, 4-0 mot Syrianska, 1-0 mot Sirius och 4-1 mot GAIS. Östersund har 4-2-0 på hemmaplan och har haft en del problem med att de släpper in för enkla mål bakåt. Men med tanke på hur uddlöst Mjällby är så tror jag att risken för detta är klart, klart mycket mindre den här matchen och spelar med glädje ÖFK -1,5 till 1,94 gånger slanten hos Unibet (3/5 units). ÖFK tar revansch för torsken mot Varberg och släpper inte iväg J-Södra ytterligare i toppen.

Hur låter det?

@lellesandahl på twitter
Spela på Östersunds FK - Mjällby hos Unibet
Spela nu
LelleSandahl - 17 Juni 2015 - 11:37
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Marcellus - 2015-06-17 14:00

Lägger en peng

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: