Speltips

Speltips Frej - Brommapojkarna

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-06-23 18:30 Spela här

Speltips Frej - Brommapojkarna
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,85 Speltips: Under 2,5
2015-06-23 18:30 Frej - Brommapojkarna Under 2,5 1,85 LelleSandahl

OBS! Avspark 18.45.

Stockholmsderby mellan IK Frej och Brommapojkarna. Frejpan från Täby har överträffat förväntningarna och ser ut att klara nytt kontrakt. BP lider av att vara fysiskt underlägsna och orutinerade, vilket gjort att de mycket väl kan rasa från allsvenskan till division 1 på två säsonger. Oavsett vad så är det en viktig match för båda gängen - på en oerhört svårspelad matta. Vikingavallens plastgräs går inte att spela fotboll på. En vanlig passning studsar och far och det är bara kolla på Frejs målskillnad på hemmaplan för att se att det på förhand inte lär bli en målfest. På sex hemmamatcher har Frej 3-1 (!) i målskillnad. Två av målen på hörna, ett var ett drömmål och endast ett spelmål. Underspel?

SUPERETTAN
10. Frej 13 5 3 5 13-14 -1 18
16. BP 13 1 3 9 9-21 -12 6

Frej hemma
6 3 2 1 3-1 2 11

Formen
V, V, F, V, F

Senaste match
Mjällby - Frej 1-3

BP borta
6 0 0 6 5-14 -9 0

Formen
F, V, F, O, F

Senaste match
BP - Syrianska 0-1

Från att ha varit ett korthus har BP åtminstone stabilserat sig något de senaste matcherna. Fyra påoäng på fyra senaste fajterna med en målskillnad på 3-4. Säsongens första seger togs hemma mot Värnamo med 2-1 för två omgångar sedan. När ett skadeskjutet Syrianska sedan kom på besök trodde BP kanske själva att de hade god chans på tre nya pinnar direkt. Icke. Syrianska vann med 0-1 på Grimsta och nu väntar Stockholmsderby på svårspelade Vikingavallen. IK Frej är nykomlingar men har faktiskt flera rutinerade gubbar i truppen. Daniel Theorin, Richard Spong, Christophe Lallet och Joakim Runnemo är alla den typ av spelare som hade gjort nytta i ett ungt, orutinerat BP. Sedan har de som sagt hemmaplanen till sin fördel. De bättre lagen i serien klarar inte av att spela ut Frej på den oerhört svårspelade mattan. Passningsspel är bara att glömma för det är väldigt, väldigt svårt att kontrollera bollen som studsar och har sig på ett långsamt underlag. Klar fördel Frej som får träna på underlaget vecka in och ut. Det har visat sig på hemmastatistiken också. En ynka förlust, det var i hemmapremiären mot J-Södra (0-1), men den var inte speciellt rättvis. Annars: 0-0 mot Sirius, 1-0 mot Utsikten, 0-0 mot Varberg, 1-0 mot GAIS och 1-0 mot Ljungskile. Ser ni mönstret? Målsnålt varje gång och de Frejspelare jag själv pratat med blame it all on the konstgräs. En matta som kommer att bytas ut om ett par veckor och under den tiden får Frej spela och träna på (förmodligen) Skytteholms IP i Solna. Blir intressant att se hur det påverkar då den mattan är rena natt och dag mot Vikingavallen. Snabb och väldigt bra helt enkelt.
Jag är givetvis inne på målsnålt även här i kväll. BP behöver vinna matcher man har inte riktigt kvaliteten för det. Saknas tyngd. Har nu lånat in just tyngd i form av Emil Bellander från Gefle, så blir intressant att se hur han kommer in i spelet. Saknar dock Fredrik Stoor i försvaret vilket inte är bra. En av få rutinerade spelare. Samtidigt saknar Frej sin bäste målskytt Adnan Cirak också.

SPELTIPS
Mycket talar för ännu en målsnål fajt på Vikingavallen. Visst att BP ligger sist, men de har spelat upp sig något på slutet och framförallt slutat släppa in 3-4 bollar varje match. Frej hade mått bra av att värva en duktig målskytt och när den bäste de har i dag saknas på grund av skada, ja då finns risk för att de blir ganska uddlösa. Spelar under 2,5 mål i matchen till 1,85 hos bet365 (4/5 units).

Vad tror ni? Blir det sjunde raka underspelet in på Vikingavallen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-06-23 13.41:59

LelleSandahl - 23 Juni, 2015, 13:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Hajpan - 2015-06-23 20:10:26

Fyfan