Speltips

Speltips GIF Sundsvall - IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-05 17:30 Spela här

Speltips GIF Sundsvall - IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: 2
2015-07-05 17:30 GIF Sundsvall - IFK Göteborg 2 1.80 Polsater

Raka tvåan på IFK Göteborg mot Sundsvall spelas också.

1. IFK Göteborg 13 10 2 1 19:5 32

13. Sundsvall 13 3 3 7 13:21 12


Vi har att göra med serieledarna, laget som var klart bäst under våren, mot en nykomling som visserligen spelat trevlig fotboll stundtals, men som också radat upp hedersamma förluster. För mig luktar den här matchen: Blåvitt spelar halvrisigt, Sundsvall är väl så bra och har fler heta chanser, men IFK:s spets avgör och laget åker hem till 031-land med 3 pinnar.

Bra truppläge för IFK:
John Alvbåge, Marcus Sandberg, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Haitam Aleesami, Billy Nordström, Emil Salomonsson, Tom Pettersson, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Martin Smedberg-Dalence, Sören Rieks, Jakob Ankersen, Karl Bohm, Mikael Boman, Gustav Engvall, Lasse Vibe.

Endast vasse mittbacken Rogne saknas. Men Hjalmar Jonsson har visat tidigare att han kan gå in och göra ett jobb där. Tom Pettersson är också ett alternativ. I övrigt är Vibe med, liksom ytterdanskarna och det hårt jobbande innermittfältet Eriksson/Svensson. Det här laget har kunnat nöta på under uppehållet, till skillnad från exempelvis MFF som haft en hel del spelare iväg på landslagsuppdrag.

Giffarna har Robert Lundström avstängd. Tycker han varit en av lagets bättre spelare och det blir ett avbräck. En tänkbar ersättare hade varit Eric Larsson - han är skadad.

Så här skriver lokalblaskan i Sundsvall inför matchen:

"Den andra halvleken i förra helgens träningsmatch mot Örebro beskrevs av målvakten Tommy Naurin som en av de sämre laget har gjort. Försvarsspelet stämde inte, och den nykomponerade backlinjen med Stefan Ålander till höger fick en jobbig eftermiddag på nya Gavlevallen.
– Vi kom ur position för mycket i andra halvlek och bjöd på för många målchanser. Inför nästa match måste vi ha med oss att göra rätt värderingar, säger tränaren Joel Cedergren.

Som om det inte vore nog fick Joakim Nilsson en smäll på benet i slutet av träningen och klev av.
Sedan tidigare är Marcus Danielsson skadad och är inte redo för spel än.
– Vi har inte så många rena försvarsspelare, men jag känner ingen oro inför matchen. Det gör jag aldrig. Vi har många bra spelare som kan gå in, säger Joel Cedergren.
Backlinjen bestod i går av Erik Granat, 19, Joakim Nilsson, 21, Jón Gudni Fjóluson, 26, och Dennis Olsson, 20. En rekordung uppställning om den skulle stå sig."

IFK släppte knappt in mål i våras. Till och med i matcher som den mot Bajen, då man egentligen inte förtjänade poäng, lyckades man vinna. Framåt är man alltid farliga med Vibe och hans danska kumpaner.

Giffarna är stundtals lite naiva i sitt spel och nu har man en nykomponerad backlinje.

Tycker IFK har bra chans här mot ett Sundsvall som har följande hemmarad:
0-2-4.

Framåt Blåvitt!

@nokkan21

Polsater - 05 Juli, 2015, 00:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!