Speltips

Speltips Kalmar - AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-05 17:30 Spela här

Speltips Kalmar - AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,80 Speltips: BLGM
2015-07-05 17:30 Kalmar - AIK BLGM 1,80 LelleSandahl

Härlig vändning av Husqvarna säkrade gårdagens rek. Allsvensk söndag och flera intressanta matcher att se fram emot. Inte minst Kalmar - AIK. Två lag i poängbehov där Solnalaget tvingas ställa en oprövad junior i målet på grund av Patrik Carlgrens skada och Kenny Stamatopoulos spel med Kanadas landslag. Stökigt läge kring Nabil Bahoui också. Hans kommande (?) klubb i Saudiarabien gick ut med att han var klar i går - vilket AIK förnekar. Han är dessutom med i Kalmar men frågan är om han spelar?

Förra säsongen
Kalmar - AIK 1-1
AIK - Kalmar 3-0

ALLSVENSKAN
6. AIK 13 6 5 2 24-17 7 23
10. Kalmar 13 4 3 6 15-16 -1 15

KFF hemma
7 3 2 2 9-7 2 11

Formen
V, O, O, F, V

Senaste match
GIF Sundsvall - Kalmar 1-1

AIK borta
6 0 4 2 5-9 -4 4

Formen
O, O, O, V, V

Senaste match
VPS - AIK 2-2

Guldfågeln bjuder in till en intressant match i högsommarvärmen. AIK har inte vunnit en enda bortamatch den här säsongen och med tanke på andra resultat så har de inte råd att fortsätta på den negativa trenden. Vi lär få se ett AIK som verkligen går för tre poäng. Klarar man av det tro? Ja, förutsättningarna är både bra och dåliga. Skadeläget är ganska gott till antalet, men det är på den kanske viktigaste positionen det spökar som mest. U21-hjälten Patrik Carlgren utgick skadad i Europa League-kvalet mot VPS och andrekeepern Kenny Stamatopoulos är med det kanadensiska landslaget på Gold Cup. Det betyder att AIK tvingas starta med den helt oprövade 97:an Oscar Linnér i kassen. Det är ingen duvunge på så sätt att han är lång och gjort pojklandskamper, men det är naturligtvis inget tacksamt läge att kliva in nu. I ett AIK som har pressen på sig och som vid förlust kommer få det hett om öronen av missnöjda supportrar. Kan verkligen gå hur som helst för Linnér - som helt förståeligt såg skakig ut när han kom in mot VPS i torsdags. AIK saknar annars bara Sauli Väisänen. Frågan är hur det blir Nabil Bahoui bara. Den klubb i Saudiarabien som jagat honom gick i går ut med att han var klar för en övergång - något som AIK förnekar. Nabbe är i alla fall med i matchtruppen, frågan är väl om han startar eller om det blir som med Panos Dimitriadis som inte spelade en minut i sin sista match.
Oavsett har AIK:s försvar inte varit bra den här säsongen och 1-1 i träningsmatchen mot Nordsjelland och 2-2 mot VPS talar inte direkt för att de fått ihop försvarsspelet. Speciellt med en oprövad keeper i kassen.

Mycket AIK, nu kollar vi på Kalmar. Här har vi väl ändå fått se en viss uppryckning. Fått tillbaka spelare och nu är till och med Rasmus Elm tillbaka i träning, men inte med i dag. Gott skadeläge och laget tog en rättvis seger i träningsmatchen mot Djurgården (1-0) för en vecka sedan. Varit målrika matcher för Kalmar den senaste tiden där BLGM träffat rätt fem raka matcher och över 2,5 i fyra av dessa - dock inte senast mot GIF Sundsvall som lyckades kvittera sent hemma på Norrporten Arena. Nåväl. Det här känns som en väldigt öppen match på förhand och något tecken känns svårt att sätta. Tror säkerligen att Kalmar kommer testa den orutinerade AIK-keepern extra mycket och vill det sig väl för KFF, så får de kanske något mål till skänks.

SPELTIPS
AIK måste vinna i toppstriden. Kalmar vill gärna göra det också. Båda lagen har visat att de både kan göra mål framåt och släppa in bakåt den senaste tiden - och med tanke på AIK:s målvaktsproblem har jag lite svårt att se dem hålla nollan. bet365 ger oss 1,77 för BLGM och det testar jag med 3/5 units.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 05 Juli, 2015, 11:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!