Hörnorna satt fint på Gavlevallen och jag testar lyckan ännu en gång. Malmö FF kör ett europeiskt genrep hemma mot tjeckiska Slovan Liberec. Inget märkvärdigt motstånd sett till förra säsongens ligaresultat och att laget bara för några dagar sedan fick pisk med 3-0 mot Red Bull Leipzig. Men MFF kommer göra massor av byten så väljer att satsa på hörnor i första halvlek där MFF ställer ut en stark elva.

Det var en riktig missräkning för Malmö FF i Allsvenskan senast. IFK Norrköping spöade de svenska mästarna med 3-1 och Erik Johansson åkte på en ledbandsskada i foten på det. Som tur är har sportchefen Daniel Andersson hämtat in den gamle djurgårdaren Kari Arnason som kliver in från start efter blott två träningspass med klubben. Matchen mot Slovan Liberec är ett sätt att förbereda laget inför CL-kvalet mot Zalgiris Vilnius nästa vecka och Åge Hareide har meddelat att han kommer använda många spelare - men startelvan blir vass.

Zlatan Azinovic - Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Kari Arnason, Pa Konate - Simon Kroon, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem - Markus Rosenberg, Jo Inge Berget.
- Vi får en rejäl genomkörare precis som när vi mötte Partizan Belgrad ifjor. Då blev det en bra match rent sportsligt även om skadan på Molins var det vi minst av alla ville ha.
Filip Helander och Oscar Lewicki får ledigt efter att ha matchats flitigt under U21, men båda är tillgängliga för den allsvenska matchen mot Örebro SK nu på lördag.
Kvällens motståndare Slovan Liberec verkar ha tappat status i den tjeckiska fotbollen. Förra säsongen slutade laget på tolfteplats av sexton lag där ettan Viktoria Plzen och tvåan Sparta Prag hade mer än dubbelt så många poäng när säsongen summerades. Slovan Liberec lirade mot Red Bull Leipzig i lördags och torskade med 3-0. Ser man höjdpunkter på deras hemsida så verkar försvarsspelet (verkligen) inte sitta så här tidigt på försäsongen och det känns som MFF ligger mycket längre fram i och med att svenskarnas säsong är igång.

SPELTIPS
Lägger en liten peng på MFF-seger till 1,95 hos Ladbrokes men är givetvis lite rädd för hur Hareides byten påverkar matchen. Därför blir mitt huvudspel i matchen över 4,5 hörnor i första halvlek till 1,75 hos bet365 . MFF brukar skapa massor av hörnor hemma på Swedbank och mot ett darrigt bortaförsvar tror jag det blir mycket tid i anfall för MFF - i alla fall innan bytena börjar rulla. MFF skapade 10-5 i hörnor borta mot Norrköping och 16-5 (!) hemma mot Djurgården matchen innan. Testar med 2/5 units.

Vad tror ni?

@lellesandahl

This is the stats tab
This is the post tip