OBS! Avspark 20.05.

Gefle IF var väldiga underdogs i går och den synen fick jag rätt i. Både X2 och under 2,5 mål in till trevliga odds. I kväll: Finnsvedsvallen i Värnamo bjuder in till kamp mellan stadens stolthet IFK och bollskickliga Assyriska. Om den här matchen spelats för ett år sen hade jag inte gett bortalaget stora chanser i en förväntat fysisk match. Men coach Valentic Azrudin verkar äntligen hittat receptet även på bortaplan - där AFF oväntat nog har spelat ihop fler poäng än hemma på plasten.

Senaste möte
2015-04-12 Assyriska - Värnamo 0-0

Superettan
8. Assyriska 16 7 4 5 23-16 7 25
12. Värnamo 16 3 6 7 14-24 -10 15

IFK hemma
7 3 1 3 7-11 -4 10

Formen
O, F, F, F, F

* Fem matcher utan seger

Senaste match
Degerfors - Värnamo 1-1

AFF borta
8 4 1 3 8-7 1 13

Formen
V, V, F, O, V

Senaste match
Assyriska - Utsikten 7-1

Svårt att inte börja nämna Assyriska KROSS mot Utsikten. Kändes extra bra i min superettanmage då jag gillar Assyriskas positiva fotboll samtidigt som jag tycker Utsikten inte har något i serien att göra. Ruddalens katastrofala konstgräsmatta gör att göteborgarna har en sportslig chans att klara sig för på bortaplan är de så dåliga som de egentligen är. Nog om det, Assyriska har överraskat mig den här säsongen. Förra året hade de problem sista tredjedelen samt var väldigt naiva på bortagräs. I år har de tagit fyra segrar på bortagräs mot Ängelholm, Utsikten, Mjällby och GAIS. Lag på undre halvan allesammans och AFF:s bortaförluster har bara varit mot topplagen Varberg, Degerfors och Östersunds FK. Möter nu IFK Värnamo som jag tycker håller typ samma nivå som lagen de slagit. Inte speciellt bra i det egna spelet utan lever mest på motståndarnas misstag. När sådana lag spelar hemma så bjuder det in till att "våga mer" men när man egentligen inte har materialet för att föra spelet ser det ofta sådär ut. Tror Assyriska har en god chans till ännu en trea borta. Formen är dessutom kalas efter 2-0 borta mot GAIS och 7-1 senast mot Utsikten. Värnamo hade en del flyt mot Degerfors sist när de fick 1-1. Självklart moralhöjande efter fyra raka torsk, men tycker ändå Assyriska - som är allt mer skadefritt - ska vara favoriten här.

SPELTIPS
Holster, Nilsson, Genc, Blanco och Brandebord nätade alla i 7-1-krossen och AFF kommer med gott självförtreonde. Skulle nog säga att nästan samtliga i Assyriskas senaste startelva skulle ta en tröja i IFK Värnamo och bortaspelet har imponerat mot de sämre lagen i serien. Känns motiverat att testa lyckan med Assyriska draw no bet till 1,95 hos William Hill (3/5 units).

Vad säger ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip