Stabaek var gårdagens hjältar och i kväll hoppas jag på Konya! Den svensk-turkiska division 2-klubben har vaknat efter en bedrövlig vår där moralen och resultaten var ett skämt. Nu går man all in på att säkra kontraktet och hösten har öppnats starkt. En poäng mot serieledaren Sleipner, en poäng borta mot trean Eskilstuna City - och tre poäng mot tvåan Linköping! Konya har ett bra lag på pappret och när de dessutom är i form tycker jag de är alldeles för uträknade borta mot mittenlaget Värmdö.

Vårens möte
Konyaspor - Värmdö 2-2

8. Värmdö 17 7 2 8 28-31 -3 23
12. Konyaspor 17 3 5 9 27-40 -13 14

Värmdö hemma
9 4 0 5 17-15 2 12

Formen
V, F, V, F, V

Senaste match
Vimmerby - Värmdö 1-2

Konya borta
8 1 1 6 8-22 -14 4

Formen
V, O, O, F, O

Senaste match
Konyaspor - Linköping City 3-1

Konyaspor har faktiskt ett rätt så bra division 2-lag på pappret. Problemet har nog varit dålig arbetsmoral och sådana typer av saker. Nu har det vänt! Riktigt starka resultat efter sommaruppehållet och Konya har flera duktiga spelare som hade platsat i många av lagen högre upp i tabellen. Kapten Özgür Yasar har lirat Allsvenskan med Syrianska, lite till åren och lite trött, men när han vill och är i form så är han riktigt vass i tvåan. Finns andra exempel på duktiga spelare som spelare för spelare säkert gått in i fredagskvällens motståndare Värmdö. Ett VIF som är ett bra fotbollslag, men har blandat och gett under säsongen. När alla är tillgängliga är dom bra men känsliga för skador och oavsett hur det ser ut inför kvällen bedömer jag dessa två lag väldigt jämna. Skulle säga den här matchen är 50/50. Kanske till och med liten fördel Konya som har ett ruggigt GO efter poäng i tre raka matcher mot de tre bästa lagen i serien. Bortaplan nu och jag tror Konya kommer fortsätta sin uppryckning och hårda krig. De har nog förstått att de behöver vara ödmjuka för att klara kontraktet och kommer nog sälja sig dyrt för minst en pinne. Värmdö kommer från bortaseger mot Vimmerby 2-1 men det här är en match de förväntas vinna. Klarar de leva upp till det mot ett nytänt Konya?

SPELTIPS
Värmdö är för stor favorit här och sett till Konyas uppryckning är det givet för mig att testa X2 till 1,93 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip