Falkenberg gjorde jobbet till 1,98 (+0,75) och Giffarna får det svettigt in i det sista i höst. Ruggigt tufft schema på bortaplan och hemma tycker jag, som jag skrev i går, att de inte är tillräckligt kreativa för att vinna mot lag som backar hem och kontrar. Fokuserar på serieledaren i Superettan Jönköpings Södra vs Varbergs Bois i kväll. Varberg är J-Södras bogeyteam nummer 1. Och det är väl egentligen dumt att bråka med historien, men med Allsvenskan inom nära räckhåll och fin truppstatus tror jag J-Södra jagar bort Varbergsspöket.

Senaste möten
2015-05-05 Varberg - J-Södra 2-0

2014
Varberg - J-Södra 1-1
J-Södra - Varberg 1-2

2013
Varberg - J-Södra 1-1
J-Södra - Varberg 2-1

SUPERETTAN
1. J-Södra 20 14 4 2 38-18 20 46
7. Varberg 20 8 7 5 25-18 7 31

J-Södra hemma
10 8 1 1 21-8 13 25

Formen
V, O, V, O, V

Senaste match
Oskarshamn - J-Södra 0-1 (Svenska Cupen)
BP - J-Södra 1-1 (Superettan)

Varberg borta
10 3 4 3 9-11 -2 13

Formen
V, F, F, V, F

Senaste match
Eskilsminne - Varberg 1-2 (Svenska Cupen)
Varberg - GAIS 2-3 (Superettan)

Med alla spelare tillgängliga i Jönköpings Södra finns goda förutsättningar för tre poäng hemma på Stadsparksvallen. Raden 8-1-1 är väldigt imponerande och en stor anledning till att J-Södra just nu ser ut att bli ett allsvenskt lag när vi summerar årets säsong av Superettan. Både Östersund och Sirius vann sina matcher och kvällens hängmatch blir därför extra viktig för det grönklädda hemmalaget. Tommy Thelin och Fredrik Olsson är ett giftigt anfallspar som tillsammans gjort 9+10, dvs hälften av lagets 38 mål framåt. Dom finns med i kväll igen, då Thelin snabbt repat sig från en maginfektion. Det som talar emot J-Södra här är att det är mardrömsmotståndaren Varbergs Bois som kommer på besök. Inte en seger på fyra senaste mötena och jag kan förstå varför. Varberg är tunga att möta, seriens grisigaste lag som inte drar sig för att smälla på och spela på klockan om de leder, och har bra strikers i truppen. Nu saknas dock näst bäste målskytten Nsima Peter (4) vilket är ett avbräck med sin tyngd i boxen och vid fasta situationer. Tycker heller inte att Varberg sett speciellt starka ut på senare. Tre torsk på senaste fyra i serien: 2-3 mot GAIS, 0-1 mot Syrianska och 1-4 mot Östersunds FK. Defensiven är ett stort frågetecken och nu har man ingen Peter som kan suga fast bollen där uppe. Ljungskiles förre storskytt Johannesson har heller inte alls kommit tillrätta i laget och bara gjort tre mål den här säsongen - att jämföra med 14 baljor 2014. Nja, tycker inte Varberg är i sitt bästa slag just nu och med hemmaplansfavör och utan skador ska J-Södra kunna jaga bort spöket. J-Södra är kanske inte lika tekniskt skickliga som Östersund och Sirius - men i sista tredjedelen tycker jag att laget är bäst i serien. Anfaller ofta med mycket folk och är duktiga på att sticka in bollen i djupled. Fullt rättvist att de leder serien med den effektiva fotbollen.

Trolig startelva för J-Södra (SvenskaFans.com) : Cajtoft - Siwe, Calisir, Karlsson, Rönneklev - Fendrich, Gojani - Svensson, Smylie, Thelin - Olsson.

SPELTIPS
Spelar J-Södra att vinna matchen till 1,91 hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip