Speltips

Speltips IFK Göteborg - Halmstad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-10-04 15:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Halmstad
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.70 Speltips: IFK -1,5
2015-10-04 15:00 IFK Göteborg - Halmstad IFK -1,5 1.70 Polsater

IFK Göteborg -1,5 spelar jag mot HBK.

Tror det kommer vara klasskillnad när serieledarna tar emot nästjumbon på hemmaplan. Tabell:

1. Göteborg 26 17 6 3 45:16 57

15. Halmstad 26 3 8 15 17:38 17

I fjol vann IFK Göteborg med mer än ett mål vid 9 tillfällen i allsvenskan. Med Stahre vid rodret spelade man lite mer offensivt och dessutom fanns en sylvass Vibe att kontra på. Min känsla är att man gick för att döda matchen oftare än denna säsong. Lennartsson har mer prioriterat att säkra poängen, bytt ut någon offensiv pjäs och gått över på 4-5-1. I år har man därmed något färre segrar (7) med mer än ett mål.

Men här tror jag man tar en klar seger. Dels släpper man ju knappt in några mål. Segern med 3-2 mot Giffarna var ett undantag, ett olycksfall i arbetet, Det var blott fjärde gången man släppte in ö1,5 mål. Nu möter man ett Halmstad som ser otroligt uddlöst ut. Man har alltså misslyckats att göra mål i hälften av matcherna den här säsongen. 7/13 bortamatcher har man gått mållösa ifrån. Då blir det följande bortafacit:

15. Halmstad 13 0 5 8 8:22 5

Nu reser man till Göteborg med kniven mot den där strupen. Ställs mot serieledarna, som skramlat ihop följande hemmafacit:

2. Göteborg 13 10 2 1 27:5 32

Starka papper.

Tabelläget gör att HBK måste vinna allt som är kvar för att ha en chans att hänga kvar i högsta serien. Det gör att man måste åka till Ullevi och bjuda upp till dans. Tar IFK ledningen måste man tokgambla. Hur det går har vi sett för en del andra lag den senaste tiden (exempelvis Åtvidaberg mot både Elfsborg och Hammarby).

Dessutom är Liverstam avstängd. Han står för en del stabilitet i den där backlinjen. Rusike, som kommit in i slutet på säsongen och delar ledningen i den interna skytteligan med sina 3 mål, är också avstängd.

IFK har visserligen en rätt svag forwardsuppsättning för att vara ett guldjagande lag. Man får lita på sina danska mittfältare istället. Tror det räcker väldigt långt mot HBK.

Ser framför mig en matchbild där det är rätt jämnt i början. Till slut lär IFK dock ta ledningen och frågan är då hur HBK reagerar på det. Min känsla är att IFK kommer ösa på inför en guldvittrande hemmapublik. I och med att HBK verkligen måste börja gambla då tror jag det kan rinna på.

HBK har inte vunnit på 11 matcher i allsvenskan, så formmässigt finns det inget som pekar på att en uppryckning är på g heller.

Argumenten för en klar hemmaseger känns rätt starka.

@nokkan21


Polsater - 04 Oktober, 2015, 12:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!