Speltips

Speltips HK Malmö - Lugi HF

Sport: Handboll Spelstopp: 2015-10-28 19:00 Spela här

Speltips HK Malmö - Lugi HF
Land: Sverige Liga: Elitserien
Odds: 2 Speltips: Lugi HF
2015-10-28 19:00 HK Malmö - Lugi HF Lugi HF 2 DGG

OBS! Matchstart 19.15
Ett derby i light-version mellan Malmö och Lugi. Med light, syftar jag på att lagen de senaste säsongerna inte har varit på samma nivå. Lugis enda derby är mot lagen Ystad och Kristianstad!

Lagen har redan mötts en gång, i premiäromgången där Lugi på hemmaplan efter lite besvär, vann med 24-23. Ett "nytt" Lugi, med Tomas Axner åter vid rodret, där nya spelare fortfarande spelades in i laget och där lagets enda högernia, den evigt unge Zoran Roganovic var skadad. HK Malmö fick 6 minuter in i matchen, sin nyckelspelare Mirsad Pecikoza på linjen, utvisad med ett direkt rött kort. Något som helt klart störde HK Malmö...

Lugi:
Mycket har hänt sen premiäromgången. Laget har fått tillbaka Zoran Roganovic, som efter sin brutna tumme, kommit i form mer och mer. Senast blev det hela 9 mål mot HK Drott. Att Zoran ligger på 6+ mål per match ökar lagets chanser att vinna, då Albin Tingsvall inför denna säsongen har tagit en paus. Nya norske landslagsmålvakten, 21-årige Torbjörn Bergerud har imponerat, tillsammans med spelare som Simon Jeppsson på V9 och Alfred Jönsson, den nya supertalangen född 1998 (!). Det här laget har förväntningar på sig och topp 4 kan man absolut nå!

Matcher:
Lugi - Malmö: 24-23
Drott - Lugi: 20-33
Lugi - Kristianstad: 24-27
Karlskrona - Lugi: 21-26
Lugi - Ystad: 21-21
Aranäs - Lugi: 26-27
Lugi - Drott: 36-24 (senaste matchen)

HK Malmö:
Inför denna säsongen bytte man ut sitt målvaktspar. Simic finns numera i Kristianstad och man har där plockat in rutinerade Dan Beutler och Niklas Kraft från Sävehof. Man går runt på en relativt tunn trupp, 11 spelare användes senast, varav två var målvakterna. 9 utespelare, tyder på en tunn trupp och tilläggas kan att man har fyra spelare födda på 70-talet, varav en av dessa är Beutler.
Krångligt tänkande, men 3/9 utespelare som är födda 35+, orkar dessa verkligen med en hel säsong?
Pecikoza får en hel del speltid på M6, tillsammans med en annan 35-plusare Carl-Johan Andersson. Stian Tönnesen, född 74a (!!) har de senaste säsongerna sett bra ut, men frågan är om detta inte är hans sista, för yngre blir han inte och lika bra spelar han inte.
Istället handlar det mycket om Robert Månsson som både spelar V9 och M9. Man saknar fortfarande Adam Lönn, som FORTFARANDE, är skadad. Tillsammans med Linus Persson på H9, Simon Nyberg V6 och Mirsad Pecikoza är dessa herrarna, de som ska göra jobbet framåt för Malmö.

Matcher:
Lugi - Malmö: 24-23
Malmö - Karlskrona: 32-28
Ystad - Malmö: 34-18
Malmö - Aranäs: 31-21
Drott - Malmö: 22-27
Malmö - Kristianstad: 19-23
Karlskrona - Malmö: 22-27 (senaste matchen)

Förra säsongen:
Lugi - Malmö: 27-25
Malmö: 30-33
Lugi - Malmö: 25-25

Skador/Tvek:
Felix Kasch, eventuellt skadad, men ska inte påverka Lugis spel, då denne är andra val bakom Simon Jepsson.

Vad tror jag om matchen?
Först och främst, tror jag det blir en lika tight match som det har varit de senaste åren. Lagen känner varandra bra men tror att Axner, till skillnad från Basti Rasmussen har större kompetens att vända matcher, om så skulle behövas. I premiären låg man under med 5 mål, men vände till seger. Lugi har en bredare trupp och har egentligen bara H9 positionen som svaghet, sett till ersättare för Zoran Roganovic. Lugi har spelat upp sig, men har precis som Malmö, endast tappat poäng mot Ystad och Kristianstad (superlagen). Det som jag tror tippar över till Lugis fördel, är att man hotar med så många spelare. Zoran, Simon Jeppsson, Jildenbäck, Sjölin, Wickman Modigh, Alfred Jönsson, har alla kapacitet att göra många mål.
I Malmö har man hittills varit MYCKET beroende av Robert Månsson. Känner på mig att Lugi kommer att lösa bort honom på något sätt, och tror därför inte att Malmö kan hota detta breda Lugi.

Jag tror att Torbjörn Bergerud gör en bra match, Zoran och Simon Jepsson stänker dit vars 6 bollar minst och Lugi tar en seger!

Lirar Lugi redan nu, då oddset kanske sänks imorgon!
Lycka till!

DGG - 28 Oktober, 2015, 00:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!