Cordoba slarvade inte bara bort serieledningen igår, utan även min rek i och med det insläppta 1-1 målet igår i svidande 88:e minuten. Men men, nya tag idag. Vi byter sport och land, dagens spel hittar vi i Svenska SHL, det är målglada Linköping som åker upp till Örnsköldsvik för att möta bottenlaget Modo. Vi tar en titt på statistiken:

24/10 Örebro - Linköping 5-3

Tar vi även en titt på lagens tidigare möte mot varandra så är även det positiv läsning:
Linköping - Modo 7-2
Modo - Linköping 2-3

Som vi ser och som de allra flesta vet är Modos defensiv under all kritik, men med ny tränare och lite spelarbyten hoppas laget att de kan ändra på det. Jag tror att det kommer ta tid för Modo att tighta ihop försvaret. Linköping kommer från Back-to-Back matcher mot Växjö som slutade i 2 förluster. Linköping är därmed lite pressade att vinna ikväll för att vara kvar i toppen av tabellen. Vi tar en titt på hur lagen spelat i första perioden de 5 senaste matcherna samt mot varandra denna säsong:

Modo har på sina fem senaste matcher spelat över 1,5 mål i första perioden 3/5 gånger. Tar vi en titt på gästerna så har Linköping spelat över 1,5 mål i första perioden 1/5 gånger. Men det har varit tuffa lag för Linköping, som vi iallafall får glädjas med spelade över 1,5 i sin senaste match. Ännu intressantare blir det när vi tittar på de förgående mötena denna säsong, där har bägge matcherna slutat med över 1,5 mål i första perioden, i en utav matcherna blev det hela 6 mål i den första perioden.

Jag spelar på Över 1,5 mål i första perioden hos Unibet till 1,94 ggr pengarna mellan Modo och Linköping, hur spelar ni?