Speltips

Speltips Jong PSV–Sittard

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-03-07 20:00 Spela här

Speltips Jong PSV–Sittard
Land: Holland Liga: Eerste Divisie
Odds: 1.75 Speltips: 1
2016-03-07 20:00 Jong PSV–Sittard 1 1.75 RalleArvid

Jag har varit inne på det vid ett par tillfälllen här tidigare. Jag anser att PSV som förening gjort ett formidabelt och imponerande arbete inte bara med a-lagsverskamheten som sådan utan även med hela föreningen. Klubbikoner som kommit tillbaka och som dessutom är unga och hungriga i sina nya karriärer vilket omedelbart har fått fin fart och satt fin färg på organisationen även neråt.

Jong PSV är till största delen det lag som gjorde det riktigt bra i Youth Champions League och självklart finns det tendenser till lite ungtuppsmisstag här och var men i grunden är det ett kvalitativt lag som spelare för spelare ska kunna gå in i de flesta botten/mitten-lag i högstaligan. Därför ska laget, i synnerhet under hemmamatcher där spelare på gränsen till en a-trupp alltid ges tillåtelse att spela ha goda chanser att slå ett bottenlag i andraligan. En annan aspekt med hemmamatcherna är att de unga spelarna inte har något emot att visa upp sig mot de som sitter centralt på läktaren samt att unga spelare utan rutin givetvis har lättare att prestera på hemmaplan än på bortaplan där en massa nya intryck möter dem.

PSV har haft ett tufft schema på sistone men bortsett från senaste förlusten på bortaplan (3–2) mot Achilles skulle jag inte säga att det finns någon ordentlig plump i protokollet trots en del förluster och poängtapp. Exempelvis: att bara förlora med 1–0 på bortaplan mot Sparta som leder ligan med över tio poäng och som har vunnit samtliga sina hemmamatcher under året får ses som bedrift och riktigt starkt snarare än något negativt. Sådant måste man tänka på när man synar bara spelade matcher och resultat.

Sittard ligger i botten av tabellen och lyckades visserligen vina senast men det var på hemmaplan och mot bottenkollegan Oss. Innan dess fick laget stryk med 8–0 på två matcher, båda matcherna mot motstånd jämförbart med kvällens. Det här kommer bli en helt annan uppgift och jag ser inte mycket här som talar för att gästerna ska kunna hitta enväg till poäng.

Ettan spelas i skrivande stund till 1.75, har redan blivit nedtryckt en del och min känsla är att det kommer sjunka under dagen.

Lycka till lads!

RalleArvid - 07 Mars, 2016, 09:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!