Speltips: Tingsryd vs Leksand

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2016-03-12 16:00
Land: Kval
Liga: HA
Odds: 1.76
Tips: 1 (ML)
Tingsryd moneyline (dvs att vinna inklusive eventuell förlängning) till 1.76 hemma mot Leksand.

Under mina år på r&k har jag väl knåpat ner ett par rader hockey två-tre gånger. Samtliga hockeyspel har involverat Leksand. Varför? Min käre far tog med mig till Globen när Leksand mötte Djurgården för 20 bast sen och sedan dess var jag fast. Hejar på laget och kollar på alla matcher jag kan.

Måste tillägga att senaste matchen, sista kvalmatchen mot Mora, var en helt fantastisk upplevelse. Som bekant behövde Leksand vinna med minst fyra mål för att passera just Mora, matchen slutade 6-0. En urladdning som hette duga. Fantastiskt, men en del speciella omständigheter och medstuds inblandat. Segern innebar att Leksand fick packa in sig i bussen för en härlig resa ner till Småland på fredagen.

Nu ska man alltså kvala mot Tingsryd i bäst av tre matcher, vinnaren direktkvalar mot Modo.

Visst, rent psykologiskt är Leksand nog i ett skönt läge. Som en del kanske vet åkte man ur SHL förra säsongen och startade hockeyallsvenskan uruselt. Låg sist innan tränaren fick gå, sedan dess har det gått stadigt uppåt. Löste tillslut en biljett till förkvalet, där man krånglade sig vidare trots två torsk på 5 matcher. Så laget har rest sig på nio upprepade gånger den här säsongen, den här matchserien är lite av en bonus, man har allt att vinna.

Jämför det med Tingsryd, som förlorade en benhård matchserie mot AIK i sudden i onsdags och nu tvingas ladda om som förlorare.

Det är den psykologiska aspekten av det hela. Där finns kanske en del som talar för Leksand.

Men. Tingsryd har fått vila en dag mer än Leksand inför den här matchen. Om inte tränaren kan få laget att ladda om till en lördagsmatch i en kokande hemmahall är han inkompetent. Alternativt är spelarna mentalt klena. Tingsryd har också varit sjukt starka på hemmaplan hela säsongen. På 26 matcher förlorade man två i ordinarie och två i övertid. Hemmastyrkan fortsatte i kvalet mot AIK där man vann bägge hemmamatcherna. I serien vann laget båda matcherna mot Leksand (totalt tog smålänningarna tre av fyra inbördes, åtta av tolv pinnar).

Har nog den Hockeyallsvenskans bästa keeper och försvarsspel (släppte även in klart minst mål i grundserien). Följde matchserien mot Gnaget en hel del och tycker TAIF var minst lika bra. Kom närmare och närmare på Hovet, hemma var det rättvisa segrar. Kunde gått hursomhelst, till slut vann AIK på sudden i skiljeset.

Laget har varit stabilt hela säsongen och är nog ett snäpp bättre än Leksand, som varit mycket upp och ner även sedan nye tränaren tog över. Har kommit plattmatcher för dalmasarna stundtals. Visst kommer den här matchen som en bonus rent psykologiskt för dalmasarna, men det är inte säkert att det går att rida vidare på flowet från Moramatchen, en viss mättnadskänsla skulle också kunna infinna sig, särskilt om man får en tuff start här. Lägg till att Leksand varit klart bättre hemma än borta, där man faktiskt torskade 16/26 i grundserien.

Tingsryd kunde vila och slicka såren på torsdagen, medan Leksand spelade den dagen och har tvingats bussa ner till Småland. Min känsla är att Tingsryd bara vinner det här i kraft med att man är bättre.

Som supporter är det alltid känsligt att spela mot sitt lag och en del har svårt att göra det. Jag kan förstå det, men själv har jag alltid kunnat gå mot mitt lag spelmässigt om jag tycker det finns logiska anledningar att göra det, vilket jag tycker det gör här.  Tingsryd vs Leksand
Spela på Speltips Tingsryd vs Leksand
Polsater - 12 Mars 2016 - 00:47
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Luvan14 - 2016-03-12 11:53

Jag tycker det är alldeles för stor hausse på leksand inför detta, håller med reken men tycker oddsen sitter rätt och letar andra spel.

Dalmasen - 2016-03-12 07:14

Fotboll??

StefanL - 2016-03-12 06:15

Jag hoppas och tror att du har fel här, jag tycker att Leksand till över 3ggr är ett kanonodds!

Jag tror att Tingsryd (precis som Västerås ifjol) får problem att tända om, speciellt när man var så nära.
Mungiporna uppåt i Leksand efter Mora-krossen, och nu forsätter man genom att slå ut Tingsryd i två raka.

Sv spel 3.05 spelas


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:00  Real Sociedad - Espanyol
Fotboll - La Liga - 1
1.87
21:10  Lopp 9: Cougar Woodland
Trav - Halmstad - Vinnare
2.50
01:00  Pistons - 76ers
Basket - NBA - 1 hcp -3,5
1.90
02:30  Eagles - Redskins
Amfotboll - NFL - 1 hcp -3,5
1.73
16:00  Pouille - Ofner
Tennis - ATP Wien - Ofn hcp +4,5 games
1.79
17:00  Federer - Tiafoe
Tennis - ATP Basel - Tia hcp +5,5 games
1.77
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90
20:45  Inter - Sampdoria
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,5
1.70
18:00  Khachanov - Tsonga
Tennis - ATP Wien - Khachanov
4.00
21:05  Tottenham - West Ham
Fotboll - Carabao Cup - 2 asian hcp 0
5.25

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming