Speltips

Speltips Kalmar FF–Helsingborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-03-13 14:30 Spela här

Speltips Kalmar FF–Helsingborg
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.80 Speltips: BLGM
2016-03-13 14:30 Kalmar FF–Helsingborg BLGM 1.80 RalleArvid

Kalmar ser ut att ha tagit något halvt steg fram från föregående säsonger men den största skillnaden heter ju utan tvekan Rasmus Elm. Han gör precis vad han vill med bollen på den här nivån men den största skillnaden och där han betyder som mest hör man ändå när man pratar med hans medspelare som anser att det är så oerhört mycket enklare att spela fotboll när man får ha honom som medspelare på mitten.

Kalmar FF har under sin comeback i cupen tagit den på största allvar och imponerat stundtals. Man vände mot Värnamo med 9 spelare på plan och man besegrade Elfsborg på bortaplan. Målskyttet och de skapade chanserna offensivt är det som stuckit ut i positiv bemärkelse på konstgräset på Gasten men samtidigt som det ser helt okej ut med Elm, Romario, Ismael, Ring och Antonsson så har det sett lika svajigt ut och lika lätt att rinna igenom Kalmars nykomponerade och högst sporadiska mittlås som det sett enkelt ut i andra änden.

En ny chilenare som aldrig spelat på konstgräs har visat sig lätt att runda och nog för att Sebastian Starke Hedlund har erfarenhet från störra arenor men han har inte visat prov på att hålla någon jämn nivå hittills. Det kan bli bra vad det lider men Kalmar FF är inte världens mest svårforcerade lag för tillfället.

Helsingborg tog sig vidare från sin grupp efter två segrar och en oavgjord där man gjorde mål i samtliga matcher mot i tur och ordning Gais, Forward och Örebro. Tre mål hemma mot Gais och 1–1 borta mot Örebro talar om för mig att Helsingborg inte kommer ha några problem att spräcka nolla i Kalmar idag heller.

Förra året såg jag århundradets tråkigaste premiärmatch i allsvenskan som slutade mållöst 0–0. Jag hade tippat båda lagen i okej slutplaceringar efter säsongen men efter den premiären tippade jag båda att göra sju mål sammanlagt under hela året. Tillsammans. Jag hoppas och tror att jag kommer få andra indikationer efter dagens match.

Två lag i medvind. Två lag som vill vidare en runda till i cupen snarare än att falla tillbaka till plan b och spela träningsmatch.

Båda lagen gör mål här sätter jag en slant på idag och hoppas att gårdagens brutna trend kan fortsätta och skapa svit nu.

BLGM finns till 1.80 hos bet365 .com

Lycka till lads!

I Kalmar FF saknas framförallt Viktor Elm och David Elm. I övrigt är det mesta som tränarna vill och dessa två har dessutom saknats över hela gruppspelet där Kalmar tog tre raka segrar.

Indisponibla för HIF:
6. Andreas Landgren
16. Mikael Dahlberg
23. Jonathan Larsson
26. Peter Larsson

RalleArvid - 13 Mars, 2016, 10:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!