Måndagsmatch i den italienska fotbollen ikväll mellan Bologna och Hellas Verona. Jag väljer att spela raka ettan på Bologna till 1.91 hos bet365 (2/5) units.

Senaste mötet:
2015/2016 Verona-Bologna 0-2

Serie A:
12 Bologna 30 10 6 14 30:35 -5 36p
20 Verona 30 2 13 15 26:51 -25 19p

Nykomlingarna Bologna har gjort en fullt godkänd säsong såhär långt då man vid vinst ikväll skulle ligga precis i mitten av tabellen. Starten på säsongen var en ren misär för Bologna men efter att man sparkade Delio Rossi och tog in Roberto Donadoni blev det en markant skillnad. Den fina formen har dock stannat av och nu står man med fem raka matcher utan seger. Defensiven har dock sett riktigt stark ut då man hållit nollan i tre av dessa fem matcher (en av dessa nollor mot Juventus). Ikväll är det ett perfekt läge att hitta tillbaka till vinnarspåret då man gästas av tabelljumbon.

Veronas säsong kan bara beskrivas med ett ord, katastrof! Man har bara skrapat ihop ynka två segrar på de trettio spelade matcherna och man har nio poäng upp till Carpi som ligger ovanför nedflyttningsstrecket, ett hopplöst läge. Laget har förlorat tre av sina fyra senaste matcher och senaste matchen innan landslagsuppehållet var hemmaförlusten mot Carpi, en match 6-poängsmatch man var tvungen att vinna i mina ögon. Allt talar för att det blir Serie B nästa säsongen och med åtta omgångar kvar känns det tveksamt om man ens tror på det själva.

Förväntade laguppställningar:
Bologna (4-3-3)

Giaccherini Floccari Mounier
Donsah Diawara Taider
Masina Maietta Rossettini Zuniga
Mirante

Saknar: Morleo, Destro (tveksam), Gastaldello (avstängd), Mbaye (avstängd)

Hellas Verona (4-2-3-1)

Toni
Siligardi Ionita Wszolek
Viviani Marrone
Souprayen Helander Moras Pisano
Gollini

Saknar: Fares, Romulo, Rebic (avstängd)

Bologna saknar ett par viktiga kuggar ikväll men trots det så tycker jag att man kan mönstra en ganska stark elva.
Hellas ser fortsatt hopplösa ut och jag tror att Bologna har ett ypperligt läge ikväll att studsa tillbaka. Raka ettan till 1.91 känns värd att testa.

Matchen visas på Viasat Fotboll 20:45

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!


This is the stats tab
This is the post tip