Speltips

Speltips Gefle vs DIF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-10 15:00 Spela här

Speltips Gefle vs DIF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.95 Speltips: 1x (+0,5)
2016-04-10 15:00 Gefle vs DIF 1x (+0,5) 1.95 Polsater

1x på Gefle, eller asian +0,5 som är samma spel, hemma mot DIF. Tror alltså Gefle tar poäng här.

Djurgården har inlett bra med två segrar och 7-0 i målskillnad. Gjorde framför allt en riktigt bra match mot ÖSK i premiären, tycker dock DIF hade en aning flax i och med att man fick det sååååå viktiga första målet där. Blev en passande matchbild efter det. I torsdagens hemmapremiär kördes Falkenberg över med 5-0, snyggt såklart, men Falkenberg var helt bedrövliga och kändes nästan uppgivna från start. Så även om Djurgårdens inledning är imponerande så avvaktar i alla fall jag lite med att hylla laget alltför mycket.

I den här matchen får Pelle Olsson klara sig utan Mathias Ranegie, vilket är ett avbräck. Även om han kan mycket mer än han visat hittills tycker jag han visat att klassen fortfarande finns där. Värderat situationer bra och har känts vass. Blir ett nykomponerat anfallspar här, inte optimalt.

Radetinac och Mrabti är skadade sedan tidigare, så DIF är utan sina tre främsta offensiva gubbar här. Truppen:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Tim Björkström, Omar Colley, Marcus Hansson, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Jacob Une Larsson
Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Mihlali Mayambela, Seon-Min Moon, Besard Sabovic, Kevin Walker
Amadou Jawo, Sam Johnson, Tino Kadewere, Michael Olunga

Gefle har inlett okej också. Hämtade upp 0-1 till slutresultatet 1-1 mot Helsingborg i premiären och i veckomatchen vände laget 0-1-underläge mot Giffarna till seger med 2-1 (Sundsvall fick ett rött kort, vilket hjälpte såklart).

Sandbergs Gefle nöter på med i stort sett samma lag i år som i fjol. Tappat mittbacken Fällman, men i övrigt är i stort sett alla kvar. Till den här matchen är alla spelare tillgängliga.

Truppen:

Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte, Dioh Williams.

Gefle har alltid varit starka hemma. Det har inte ändrat sig sedan man fick sin nya arena i fjol. Stabila och svårslagna med en jämn prestationsnivå. I fjol förlorade laget fyra matcher på sin nya hemmaplan: MFF (avgjorde i 81:a), AIK (Avgjorde i 89:e), Elfsborg (avgjorde i 97:e) och IFK Norrköping (avgjorde i 81:a). Att det enbart var de allra bästa lagen som åkte hem med tre pinnar säger en del, att samtliga avgjorde sent säger lite till om hur pass svåra Gefle är att ha och göra med på deras hemmaplan.

Bägge lagen spelade i torsdags och har därmed endast två vilodagar, min känsla är att hemmaplansfördelen blir någon procent större när det är tajt mellan matcherna.

Jag tycker oddset på DIF är lite väl lågt här, tror Gefle har hyfsat bra poängchans. Förlorar som sagt inte många hemmamatcher en säsong och utan Ranegie tycker jag DIF känns lite mindre vassa framåt.

Polsater - 09 April, 2016, 23:19

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Sangkhaphong - 2016-04-10 07:12:03

Därför att Apgården suger

snobben4 - 2016-04-10 01:37:08

Ja den här reken är nog tagen från hjärtat.
Gillar att när laget man rekar emot har någon borta, då är det alltid ett AVBRÄCK, medans om det saknas i andra laget, ja då gör det inte så mycket. Mycket sån formulering på Rekat.
Nej Djurgården tar en vinst i det här mötet, inget snack om saken. Vet inte alls hur du skulle kunna se Gefle ta poäng här.

wibbe - 2016-04-09 23:33:34

Kan mkt väl sitta, men konstig rek!

"Djurgården saknar sina 3 bästa "

1, haris har inte spelat en match iår
2,Mrabti har inte spelat en match iår
3,ranegie är inte bäst i laget av nuvarande trupp !

Så antingen är du från Gävle eller så hejar du på Bajen eller Gnaget

wibbe - 2016-04-09 23:31:32

Kan mkt väl sitta, men konst