Push igen igår när Crystal Palace inte mäktade med att avgöra mot Everton trots en man mer i en halvtimme. Synd, synd men tror det blir seger i kväll för Shakhtar Donetsk i Europa League.

Första mötet
Braga - Shakhtar 1-2

UKRAINSKA Premier League
2 Shakhtar Donetsk 21 17 2 2 65 20 +45 53

Formen
O, V, V, F, V

Senaste match
Stal Dniprodzerzhynsk (vilket jävla namn!) - Shakhtar 3-3

PRIMEIRA LIGA
4 Sporting Braga 29 14 9 6 48 28 +20 51

Formen
O, F, F, V, V

Senaste match
Braga - Moreirense 1-1

Shakhtar Donetsk är i förarsätet och mycket nära ytterligare avancemang i Europa League. Detta efter 2-1 borta mot Sporting Braga i Portugal. Rakitskiy och Ferreyra såg till att de två bortamålen ger en närmast öppen dörr till att spela semifinal. Jag tror att man löser detta. Någon underskattning i ett sådant här avgörande läge tror jag inte på utan Shakhtar kommer nog gå för att sänka Braga direkt. Portugiserna gör sig heller kanske inte bäst när de MÅSTE ösa på framåt från minut ett. Braga ligger fyra i den inhemska ligan och visar heller ingen dunderform totalt sett med tre matcher utan seger. Det senaste laget som fick möta ukrainarna borta var Anderlecht som då torskade med 1-3. Bedömer inte Braga särskilt mycket bättre än belgarna och nu måste de som sagt chansa framåt också. Detta mot ett Shakhtar med offensiv kompetens i form av sina brassar och förre Arsenalstrikern Eduardo.

Preliminära elvor (Whoscored)

Shakhtar (4-2-3-1) Pyatov - Srna, Kucher, Ordets, Ismaily - Malyshev, Stepanenko - Marlos, Kovalenko, Taison - Ferreyra

Saknar: Azevedo, Rakitskiy, Fred, Shevchuk (tveksam)

Braga (4-4-2) Magelhaes - Goiano, Ferreira, Boly, Djavan - Josué, Vukcevic, Carlos, Rafa - Hassan, Stojikjokovic

Saknar: Rui Fonte, Pedro Santos, Baiano, Alan (tveksam)

SPELTIPS
Tror inte att Braga löser den här uppgiften. De måste chansa framåt och jag tror det är precis vad Shakhtar hoppas på för att göra processen kort i kväll. Spelar rak etta till 1,90 hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip