Speltips AIK-Elfsborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2016-04-25 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.70
Speltips: IFE ö1,5
Spela på Speltips AIK-Elfsborg
Hämta din bonus på 1500 Kr här
Spela på IFE ö1,5
Tjena!

Tror jag hittat ett litet intressant spel under tisdagen. AIK tar emot Elfsborg hemma på Friends Arena, med matchstart klockan 19.00.

Det är två lag som kommer till denna match med högst tveksam form. AIK förlorade senast borta mot Norrköping med klara 4-1. Elfsborg förlorade de också senast, (i Allsvenskans tråkigaste match hittills i år!?) med 0-1 hemma mot Malmö FF.

AIK har sett bra ut stundtals i inledningen på säsongen, men samtidigt varit för ojämna för att ett godkänt betyg på de fyra första matcherna ska godkännas. Tagit en seger på fyra matcher, spelat två oavgjorda och så nu senast mot Norrköping blev det förlust som sagt.

Elfsborg å sin sida har öppnat Allsvenskan svagt, riktigt svagt. Med endast en seger, samt tre förluster på de fyra första matcherna, ligger laget faktiskt på kvalplats nedåt. Det är ett lag som verkligen kan få till det om de vill, men som verkligen inte fått något att stämma här i inledningen..

Så, varför i all sin dar tror jag då att Elfsborg ska kunna mäkta med 2 mål denna match?

- Skador i AIK-lägret.
Enligt skadekollen (måndag kväll) är det flera tunga skador som härjar. Där framförallt det ordinarie innermittfältet med Ebenzer Ofori och Dickson Etuhu är borta, samt den lurige yttermittfältaren Amin Affane. Visst har Gnaget en bred och bra bänk, men att tappa ordinarie innermittfält mot ett (vanligtvis) spelskickligt Elfsborg tror jag blir tufft.

- Elfsborg saknar endast Henning Hauger och Joakim Nilsson. Två viktiga spelare borta, men annars är det full trupp som åker.

- AIK:s defensiv. Gnagets defensiv har inte varit helt i topp under inledningen, vilket de också fick sota rejält för mot Norrköping senast. I snitt två mål insläppta per match såhär långt, bevittnar om att den (som vanligtvis) starka defensiven inte funnits såhär långt i år. Vanligtvis starka pjäser som Jos Hooveild samt Nisse Johansson, har inte nått upp till sin högstanivå, vilket behövs om defensiven ska hålla.

Elfsborgs Offensiv - Har starka pjäser offensivt i form av Simon Hedlund, Simon Lundevall, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Emir Bajrami och Lasse Nilsson, men de har inte riktigt fått det att stämma en så länge. En för dagen svajig Gnaget-backlinje kanske dock kan ändra på det!?

Boråsarna vet att de öppnat Allsvenskan bedrövligt, därför lär de komma heltaggade till Stockholm för och visa fansen att inledningen bara varit en tillfällighet. AIK i sin tur dras med viktiga skador och med en defensiv som ser riktigt instabil ut.

En svängig match lär nog bli att vänta på Friends Arena, där ca 15 000 sålts (måndag). Jag tror ändå en del på Elfsborg och någonting säger mig, att det kanske det är just i denna match som spelet lossnar för dem. Blir så fallet, ser jag ingen som helst omöjlighet till att de inte ska kunna göra minst två mål.

Tror på 1-2, 2-2!?

Lycka till!
Spela på AIK-Elfsborg hos Unibet
Karlpalmqvis - 25 April 2016 - 10:15
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
mattiask - 2016-04-25 18:27

Oavsett om AIK vinner eller ej som Sonika skriver så kan absolut reken sitta. Onödig kommentar Sonika.

Känslan är dock att matchen slutar 2-1 eller 1-1. Till AIKs fördel i 2-1.

Men lycka till ni som ryggar.

Sonika86 - 2016-04-25 11:54

AIK vinner gå sov

Sonika86 - 2016-04-25 11:53

FUCK denna rek

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: