Speltips

Speltips Östersund vs Malmö FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-05-28 16:00 Spela här

Speltips Östersund vs Malmö FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.02 Speltips: 2
2016-05-28 16:00 Östersund vs Malmö FF 2 2.02 Polsater

MFF rak borta mot Östersund tycker jag går att spela.

Tas på tisdagskvällen, längre uppdatering följer närmare matchstart.

Här kommer den:

1. Malmö FF 11 8 0 3 23:10 24
10. Östersund 11 4 3 4 11:18 15


Skåningarna har ryckt upp sig jämfört med säsongsinledningen. Steppat upp försvarsspelet framför allt, framåt finns kvalitén, det vet vi. Bortsett från krysset hemma mot Häcken i cupfinalen (där en 2-0-ledning tappades efter ett rött kort) och den efterföljande derbyförlusten borta mot HIF ett par dagar senare är det idel segrar. 7-0-2 på de senaste 9 alltså. Detta trots att man har en känsla av att det finns en växel till där någonstans.

Saknar visserligen ett par gubbar, men som jag varit inne på tidigare, truppbredden finns där och man kan hantera avbräck utan problem. Sana, Berget, Molins, Lewicki och Bengtsson saknas i den här truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Franz Brorsson, Kári Árnason, Carvalho, Pa Konate, Anderas Vindheim, Anton Tinnerholm,
Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip
Vidar Örn Kjartanson, Markus Rosenberg, Teddy Bergqvist

Skulle kunna tänka mig följande elva:

Wiland,
Tinnerholm, Brorsson, Arnason, Konate
Rodic, Christiansen, Adu, Wikrem,
Rosenberg, KJartansson

Östersund blandar och ger resultatmässigt. Tung överkörning i "derbyt" mot GIF Sundsvall i lördags (torsk 5-0). Spelmässigt ser det likadant ut i match efter match, mkt boll, men saknar lite spets framåt. Har ofta ett kraftigt bollinnehav, dessvärre omvandlas det inte alltid till feta målchanser och senare mål. Ska dock ha en eloge för tydligheten och konsekvensen i filosofin. Mot ett såpass bra lag som Malmö FF tror jag dock det kan straffa sig. Trots ett par skador kryllar det av poängspelare i de offensiva positionerna för MFF och den naivitet med boll som Östersund stundtals visar upp kan nog komma att straffa sig här. En annan intressant fråga är om mittfältaren Fouad Bachirou är tillbaka efter sin ljumskskada. Är han hel så startar han, Potter vill dock inte bekräfta om så är fallet. Plus om han är tillgänglig.

I veckan var lånekeepern Blackman ute och rattade en bil med 0.68 promille i blodet. Åkte dit på rattfylla. Tveksamt om han spelar här, låneperioden går ut på söndag oavsett vilket.

Med redig vila inför den här tror jag MFF är tillräckligt energifyllda för att mobilisera det som krävs i den här matchen, den sista innan uppehållet. Viktigt mentalt med en trea, som garanterar fortsatt serieledning. Bortamatchen längst upp i norr för MFF och ett taggat hemmalag (och rekordpublik) lär vänta. Det blir en prövning, helt klart. Jag tycker dock, avbräcken till trots, att MFF ska kunna klara av att råna med sig en trea härifrån.

Polsater - 27 Maj, 2016, 21:51

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!