Fredagens sista match i EM i Frankrike spelas i Nice där Spanien ska ta sin andra raka seger och säkra avancemanget genom att slå Turkiet. Även om öppningsmatchen var en svår affär, som det brukar vara för Spaniens del i stora mästerskap, så har laget en positiv känsla som ska lyfta dem till att fortsätta bli bättre. Segermålet mot Tjeckien kom i den 87:e minuten. Mot Turkiet är jag övertygad om att mål kommer att göras betydligt tidigare i matchen. Då det bjuds på långt över dubbla pengar på utfallet finner jag ett stort värde i halvtid/fulltid spelet.

Turkiet förlorade första halvleken mot Kroatien och därefter även matchen med just 1-0. Visst gjorde kroaterna en bra match. Dock var inte jag imponerad av turkarnas insats. Förbundskapten Fatih Terim har inte riktigt spelat ihop laget. Storstjärnan Arda Turan bytes ut i den 65:e minuten. Helt rätt. I mitt tycke spelade Turkiet alldeles för försiktigt, defensivt och bara tråkigt mot Kroatien. Nu behöver Turkiet verkligen ta poäng efter att ha hamnat i ett prekärt läge och kommer att anfalla betydligt mer. Detta kommer att öppna upp för Spanien. Jag räknar med att spanjorerna trappar upp, tar ett tidigt kommando och utnyttjar lägen som ges direkt.

Även om Spanien saknar en pålitlig målskytt, så finns det 10 andra spelare som närsomhelst kan kliva fram och avgöra (mer eller mindre nästan på egen hand). Att Gerard Pique avgjorde i den senaste matchen bekräftar mitt påstående. Spanien har historiskt sett en vana att vakna till liv, efter en tuff inledningsmatch. I och med att motståndarna Turkiet inte alls har kommit igång ser jag det som en 50-50 chans att Spanien kör över dem från start.

Marknaden erbjuder oddset 2.36 på att Spanien vinner den första halvleken och senare även själva matchen. Det är jag övertygad om att Spanien gör mot ett formsvagt Turkiet och lägger spelet hos Betfair .