#AFCChampionship mellan New England Patriots vs Pittsburgh Steelers. För mig känns denna matchup helt rättvis utifrån det vi fått se under säsongen. Två riktigt bra lag, där Steelers offensiv med "The Three B's" rockat fett hela år, och då särskilt Le'Veon Bell (free agent nästa år = rätt läge att ha varit outstanding i sin position). Bell har varit exceptionell. En av de mest sevärda RB's i ligan tillsammans med Elliott i Cowboys. Bell är "electrifying". Hans sätt att vänta ut sitt motstånd för att därefter agera är ruggigt imponerande. Han har snittat 5,3 yards per match i sina senaste åtta outings OCH Steelers har vunnit samtliga.

Trots allt det goda som finns runt Steelers kommer det inte att hjälpa ikväll. Pittsburgh Steelers kommer inte betvinga New England Patriots borta på Gillette Stadium. Det är nämligen här Tom Brady huserar. Det är hans rike. Vi vet hur svåra Patriots är att möta hemma och om vi adderar Big Bens statistik på passer rating på bortaplan, då blir det här tufft för Steelers. Lagen har mötts en gång under denna säsong och då avfärdades Steelers enkelt av Patriots med 27-16 (Big Ben var inte med då).

Värt att notera:

1. Big Ben har en passer rating under 75 på bortaplan i sex av nio tillfällen inkluderat slutspel.

2. Vinnaren mellan Pats vs Steelers blir det första laget som då spelat i nio Super Bowls. Otroligt bra!

3. Pats RB Dion Lewis var en av de avgörande skillnaderna vid vinsten mot Texans senast. Tre touchdowns ur tre olika perspektiv; löpning, mottagning och kickoff return. Blount och Lewis ÄR bra och det ger Brady mer alternativ.

4. Frågan är om Steelers lyckas sätta press på Brady. Jag tror det blir svårt, men om Steelers skall ha en tillstymmelsevis god chans, måste det funka. Jag tror inte man lyckas med det fullt ut.

5. Patriots enda bekymmer är egentligen som jag skrev ovan i ingressen - hur stoppar man Bell? Ha i åtanke att Patriots tillät Bell endast 81 yards senast lagen möttes. Jag tycker själv att Bell är ett par yards bättre nu. Kan vara så att Pats "låter" Bell få springa sina +100 yards, men ser till att knyta ihop säcken i red zone = ser till att Steelers "bara" får field goals?

6. Brady och Pats har haft det relativt enkelt mot Tomlins defense de senaste åren. Brady har aldrig förlorat mor Steelers hemma. OBS! Aldrig förlorat hemma mot Steelers...

7. Wide receivers. Här är Steelers absolut bäst med Antonio Brown, men om vi ser till helhet med TE och WR, då framhåller jag Patriots med Edelman, Amendola och Martellus Bennett som kommer bli otroligt viktig ikväll.

8. Turnovers. Är alltid avgörande och i det här fallet är det Steelers och Big Ben som haft det bekymret.

Summa summarum; Brady är i stort sett omutlig på Foxboro. Steelers har aldrig vunnit mot Brady. Steelers är turnovers-benägna. Patriots har fått snurr på sitt springspel. Nej; för mig bör New England Patriots avfärda Pittsburgh Steelers relativt enkelt.

Jag väljer att spela Patriots -4,5 till oddset 1,79 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip