3-2 till Dortmund på Signal Iduna Park, efter att Batshuayi avgjort i 91a minuten. Ett väldigt viktigt mål och en viktig seger när man nu ska gästa Atalanta i Bergamo. Mötet i Tyskland var väldigt underhållande och svängig med massor av målchanser åt båda hållen.

Atalanta är ett erkänt bra cup-lag och hemma i Bergamo är man starka. En svår uppgift även för de största lagen i Italien. Man satsar fullt ut på Europa League och väntas mönstra en stark elva. Faktum är att Atalanta har gjort mål i alla sju EL-matcher, starkt. Man har gjort 16 mål på dessa matcher vilket ger oss ett målsnitt på nästan 2,3 mål/match.

Dortmund har naturligtvis sitt vinst-resultat att spela på i denna match. Atalanta kommer att försöka pusha framåt för att vinna matchen vilket öppnar upp fina ytor för tyskarna. Offensivt ser det väldigt fint ut med Christian Pulisic, Marco Reus, Andre Schurrle och Michy Batshuayi. Dessa herrar näst intill garanterar mål och samtliga förväntas starta denna match.

Dortmund hade ett intressant CL-gruppspel. De släppta in mål i alla (!) matcher. Då även två gånger om mot cypriotiska Apoel Nicosia (som bara gjorde de två målen totalt…) Dortmund gjorde även själva mål framåt i samtliga matcher vilket vittnar om hur svängigt detta lag är.

Atalanta kommer att pressa på framåt och litar på sin offensiva kraft i Cristante, Illicic och Gomez. Detta kommer öppna upp för kontringsstarka Dortmund. En svängig matchbild med mycket målchanser är att vänta här. Vi väljer därför att spela över 3,0 mål (asian goalline) till kanonfina 1,90 hos Bethard . Då får vi tillbaka insatsen vid exakt tre kassar.

Den modige kan prova över 3,5 mål i matchen - det betalar 2,35 gånger steken och är även det väldigt spelvärt.

Sammanfattning:
- Atalanta har gjort mål i alla EL-matcher hittills.
- Dortmund har både gjort mål och släppt in mål i samtliga Europa-matcher.
- Den förväntade matchbilden kommer att bjuda på mycket ytor.
- Dortmund har en otrolig offensiv kraft att utnyttja dessa ytor.
- Första mötet slutade 3-2 till Dortmund.


Speltips
Atalanta - Borussia Dortmund
Spel: över 3.0 mål asian goalline / över 3,5 mål
Odds: 1,90 / 2,35
Spelstopp: 21.05

Twitter: betandtravel (rolig twitter-tävling ikväll)

This is the stats tab
This is the post tip