Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio San Mames där Ernesto Valverdes herrar i Athletic Bilbao tar emot Eduardo Berizzos mannar från Celta Vigo. Hemmastarka Athletic Bilbao har tidigare haft lätt mot Celta Vigo och ska ha en stor chans att ta tre poäng även i detta möte.

Nu låter jag som en trasig grammofonskiva. Athletic Bilbao är ett lag på hemmaplan och ett annat på bortaplan. Jag har sagt det förut och jag måste få säga det igen - eftersom det är sant. Stundtals går det inte att känna igen Athletic Bilbao när de spelar på bortaplan. När de spelar hemma dock kan vi räkna med att vi får se Athletic Bilbao från deras allra bästa sida. Hittills har de på sju spelade hemmamatcher vunnit fem stycken, kryssat i en match och förlorat en. Efter att ha vunnit hemma mot formstarka Villarreal med 1-0 och nu senast mot ligasjuan Eibar med 3-1 ska de bara vinna mot Celta Vigo, som har stora problem i försvaret.

13:e placerade Celta Vigo har haft problem med försvarsspelet på slutet. Vi får gå tillbaka till den 25 september för att hitta en ligamatch där Celta Vigo inte släppte in något mål. Den var i 2-0 segern borta mot Espanyol. Därefter har de släppt in mål i nio raka ligamatcher. Det värsta spar jag till sist. Deras två senaste matcher har slutat:

Celta Vigo 0 - 3 Sevilla
Real Betis 3 - 3 Celta Vigo

Alltså, sex stycken insläppta mål i möten mot Real Betis borta och mot Sevilla hemma. Statistiken talar sitt tydliga språk här. i Mitt tycke har det varit extremt ostrukturerat i försvaret med många luckor bakåt - som Aritz Aduriz och grabbarna i Athletic Bilbao kommer att utnyttja. Jag kan inte se hur Celta Vigo ska kunna täppa till bakåt mot Athletic Bilbao, som också kommer att göra mål på dem.

Tittar vi på de fem senaste inbördesmöten så har Athletic Bilbao vunnit fyra av dem. Ett möte har Celta Vigo vunnit. Med tanke på dagsformen finner jag ett stort värde i en Athletic Bilbao hemmaseger till 1.80 i odds hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip