Påskaftons sista match i den spanska La Liga spelas på Camp Nou där Barcelona tar emot Real Sociedad. Med all rätt har vinnaroddset börjat stiga på Barca, efter den bedrövliga 3-0 förlusten mot Juventus senast. Då Barce dessutom har Neymar avstängd och kommer med allra största sannolikhet att rotera spelare, så finns det egentligen ingen direkt anledning till en storseger för Barca mot Real Sociedad, som har hittat formen igen. Ett handikapp spel, där Barca inte vinner med många mål, är därmed aktuellt att kika närmare på.

Som Iniesta sade efter Juve förlusten, Barca gjorde inte många rätt. Formen är helt enkelt inte på topp och det ska väldigt mycket till för att det ska bli någon Champions League titel eller liga titel denna säsong. Barcas anfall är det bästa försvar, men när Messi-Neymar-Suarez inte riktigt har levererat som alla hade hoppats på, då blir det problem bakåt dessvärre. Inför nästa match så saknas Neymar, avstängd, vilket ställer till det ytterligare för Barca. De måste dessutom vila några spelare från startelvan, då returmötet i Champions League är redan på onsdag, den 19:e april. Lägg därtill att det redan är tufft att möte Real Sociedad i vilket fall.

Efter ett par snöpliga förluster har Real Sociedad studsat tillbaka igen. Det började med att de gav Atletico Madrid en riktig tuff match i 1-0 förlusten borta. Sedan höjde de sig ytterligare i nästa 3-1 vinst hemma mot Sporting Gijon, där tre olika spelare nätade. Det uppskattas alltid och visar att Real Sociedad är ett kollektiv som inte är beroende av några stjärnor. Juanmi är avstängd, men det finns gott om bra alternativ offensivt. Då självförtroendet är på topp ska de kunna utmana även Barca och kanske till och med skrälla - alla förutsättningar finns.

En blick på handikapp spelen visar att det jämnaste oddset finns på asiatiska linan -2 på Barca och +2 på Real Sociedad. Jag finner det värdefullt då detta blir allt annat än en lätt match för Barca. Därmed lägger jag ett spel på asiatiskt handikapp, på Real Sociedad +2. Detta innebär att spelet är förlorat endast om Barca vinner med tre mål eller fler, pengarna tillbaka om Barca vinner med två mål och alla övriga utfall innebär att spelet sitter. Spelet läggs hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip