Speltips: Wolverhampton mål innan matchminut 60 @ 1,83 - bet365 -

Brentford är i kris! Fem raka förluster och sedan 4/11 har man bara tagit poäng mot Luton, i övrigt sju nederlag. Inte konstigt att manager Thomas Frank hänger löst. Utåt sett håller han så klart masken och talar om nyförvärv inom kort men frågan är om det verkligen skulle vara så smart att låta Frank ta in spelare han vill ha för att sedan ge dansken dojan.

Till denna match har man stor spelarfrånvaro. Ivan Toney och Ben Mee är avstängda. Saman Ghoddos, Frank Onyeka, Kim Ji-Soo och Yoane Wissa är alla på landslagsuppdrag för sina respektive länder. Sedan är det skador på Josh Dasilva, Rico Henry, Aaron Hickey, Kevin Schade och Bryan Mbeumo. Även Kristoffer Ajer och Shandon Baptiste är osäkra till spel pga skadekänningar. Därmed är det tunt i flera lagdelar. Om inte Frank hade tänkt att rotera i elvan så blir han mer eller mindre tvungen att göra det nu och de som kommer in håller inte samma klass som de som saknas.

Keane Lewis-Potter är i stigande form men i övrigt så lutar det åt att iskalle Neal Maupay och orutinerade Myles Peart-Harris tar plats i anfallet. Defensivt kommer Ethan Pinnock få ta mycket ansvar då han får långsamme Mathias Zanka Jörgensen och osäkre Nathan Collins vid sin sida.

Wolves under Gary O'Neils ledning har börjat hitta formen och kommer till huvudstaden med tre raka segrar i ligan. Besegrat Chelsea och Everton på hemmaplan och bortaviktorian togs mot dagens motståndare, Brentford. Har precis som övriga Premier League klubbar ledigt efter denna match så behöver inte tänka på att vila spelare för kommande matcher.

Hur ser då spelarfrånvaron ut för vargarna. Även Wolves är "drabbade" av mästerskapen i Afrika och Asien. Boubacar Traore, Justin Hubner, Rayan Ait Nouri och Hee-Chen Hwang är uttagna av sina landslag. Jonny Otto är internt avstängd och Mario Lemina kan komma att stå över pga dödsfall i familjen. Dock inga skador så det ger O'Neil förutsättningar att mönstra en helt ok elva.

Hugo Bueno & Jean-Ricner Bellegarde är fullgoda ersättare till Rayan Ait Nouri och Boubacar Traore sedan har man Pedro Neto åter efter skada. Om Neto startar eller ej återstår att se men även utan Neto finns fint kraft framåt i Matheus Cunha som hade 1+1 senast mot Everton. Tekniske Pablo Sarabia och fyrtornet Sasa Kalajdzic hoppas också få start i de främre leden, som sagt det finns betydligt mer val för Gary O'Neil än Thomas Frank.

"He will be sacked in the morning"

Den ramsan brukar motståndarfansen gilla att sjunga när ens lag tar ledningen mot en motståndare i prekär situation. När lagen möttes 27/12 så tog det bara 13 minuter innan Wolves satte bollen i nät. Utökade till 2-0 i 14e minuten innan Brentford reducerade till 2-1 bara ett par minuter senare. Blev till slut 4-1 till Wolves. En sån raggarstart kanske vi inte får se här, men med tanke på att Wolves elva ser klart starkare ut på pappret så tror vi på ett mål för bortalaget i första halvlek. Då linan är matchminut 60 så får Wolves även en kvart in i andra halvlek på sig att placera bollen bakom Bee-keepern. Om Wolves sedan vinner matchen och Frank får foten eller om det tänder Brentford som tar sig samman och avancerar till nästa runda står skrivet i stjärnorna. Vi är nöjda så länge det kommer ett mål i Brentfordburen innan timmen är slagen!

Spelet sitter om Wolverhampton gör mål innan matchuret passerat 60 min.