Speltips: Aston Villa över 4,5 hörnor @ 1,85 - Unibet -

Chelsea kommer närmast från utskåpningen av Middlesbrough i ligacupen där man hemma vände på steken totalt. 0-1 borta, men på Stamford Bridge var det inget snack om saken då Chelsea vann med hela 6-1. Nu var det kanske några mål för mycket då två av målen var självmål och ett rent slarv av Boro-försvaret men sex mål är ändå sex mål. Även i ligan går de blåa Londonlaget bra och har tre raka segrar. Crystal Palace, Luton och Fulham har kammat noll när de ställts mot Chelsea.

Det som talar lite emot laget den här gången är att matchen mot Middlesbrough spelades så sent som 23/1. Så det kan vara lite slitna ben på sina håll. Hade dock 4-0 i paus så lät Mykhailo Mudryk, Armando Broja och Ben Chilwell kliva av innan matchuret slog 65. Conor Gallagher stod för ett bra inhopp och lär starta här. Även Noni Madueke kan få starta om man väljer att flytta fram Cole Palmer i centerpositionen.

Fortfarande lång frånvarolista med Nicolas Jackson på Africa Cup of Nations med Senegal. Skador på Robert Sanchez (mv), Reece James, Romeo Lavia, Marc Cucurella, Wesley Fofana, Trevoh Chalobah, Lesley Ugochukwu och Christopher Nkunku. Sen test på Malo Gusto som stod över Boro-matchen som en säkerhetsåtgärd.

Villa har över 4,5 hörnor sju matcher i rad

Premier League-fyran Aston Villa har vilat sedan 0-0 matchen mot Everton 14/1. Innan den hade man Middlesbrough i FA-cupen och vann då borta med 1-0. Matty Cash hoppade in och avgjorde med ett hårt skott som styrdes i mål av Boro-anfallaren Emmanuel Latte Lath. Lite otur för honom men sett till hur matchen såg ut så var det fullt rättvist. Att Villa spelar 0-0 är ytterst sällsynt och det är inte heller så där jätteofta som laget håller nollan. I alla fall inte när man spelar borta. Ett undantag var när lagen möttes i ligan på Stamford Bridge då Villa vann med 1-0. Kunde då avgöra efter dryga timmen, en man mer sedan Malo Gusto fått syna röda kortet efter en stygg tackling på Lucas Digne. Till denna match är Digne osäker till spel men det är inte pga den tacklingen då ligamötet skedde i September 2023. Robin Olsen, Pau Torres och Jacob Ramsey ska också testas sent innan match. Tyrone Mings och Emiliano Buendia borta sedan länge. Anfallaren Jhon Duran ser också ut att missa matchen pga skada.

Unia Emery lär mönstra en stark elva då man fått vila och spelarna behöver puls i benen inför matchen i ligan mot Newcastle på tisdag.

Tror det kommer bli en fartfylld match och båda lagen kan säkert komma att hitta nät. I vanlig ordning lär Villas backlinje stå högt och Chelsea (även utan Nicolas Jackson) kan hamna i offsidefällan ett antal gånger (finns till över 4,5 offsides för Chelsea @ 1,79 hos X3000 ).

Det som dock får bli huvudspelet är Aston Villa över 4,5 hörnor i matchen. Har gått över den linan i sju raka matcher alla tävlingar inräknade. När Villa mötte Chelsea på bortaplan senast så var man över linan redan i första halvlek. Leon Bailey är snabb och teknisk och brukar fixa ett par, tre hörnor på egen hand sedan har vi tunga skyttar som John McGinn och Douglas Luiz som inte sällan tvingar målvakten eller backarna att ta ut bollen över kortlinjen. Då har vi inte ens nämnt anfallarna Ollie Watkins och Moussa Diaby som båda har bra speed och teknik och kan springa igenom vilka försvar som helst om de har dagen.

Douglas Luiz är en av ligans bästa hörnläggare, men att bara lyfta in bollen i straffområdet är nu lite sönderläst av motståndarna så man varvar med korta hörnor också som ibland resulterar i nya försök vid flaggan. Så på förhand känns huvudspelet bra.

Spelet sitter om Aston Villa får fem eller fler hörnor i matchen
This is the stats tab
This is the post tip