Stora Valla, 28 oktober, valfritt år. Jag lovar, där är det tungsprunget nu.
Och det gör ju inte ont att motståndarnas tränare redan börjat att fokusera där - i helt fel ände. Lite som undertecknad med solen i ögonen i racketsport, gnäller mer på det än att koncentrera sig på att faktiskt träffa bollen.

Klebér Saarenpää:

- Men det är en jättesvår match på gräs som vi inte är vana vid och dessutom en blöt gräsmatta.

Han har förvisso helt rätt, men kanske inte vad jag hade basunerat ut inför en hel spelartrupp på hemsidan.

Syrianska gjorde en riktigt bedrövlig match när det behövdes som mest senast.
1-1 hemma mot Värnamo och det haglade inte direkt guldstjärnor till spelarna efter matchen och läget är fortfarande ytterst utsatt för Syrianska, med den här tabellen som följer:

11. Värnamo 32
12. Degerfors 32
-----------------
13. Syrianska 28
14. Ljungskile 26
------------------
15. Assyriska 25
16. Ängelholm 20

Det hade varit en klart trevlig upplevelse att vara en fluga på väggen om Assyriska springer om Syrianska i den sista omgången och löser kvalplatsen.

Degerfors behöver en poäng. Men kommer att få enorma lägen att ta alla tre då Syrianska behöver gå för alla tre.
Jag har sett Degerfors förut i dessa höstmatcher på tunga gräsmattor. Då är de inte roliga att ha att göra med. Rekade laget (2,50) här nyligen hemma mot Gais av just den anledningen, seger 1-0.
Senast så reste de ned till Ljungskile för att lira boll på en matta som kan jämföras med Stora Vallas i kvalité den här årstiden. Seger 4-2.
De kan det här, Degen. I synnerhet med kniven mot strupen.

Syrianska dras fortfarande med en del skadebekymmer. Och som om det inte vore nog så fick Anmar Almubaraki kliva av senast och är nu såldes skadad, han också.
Degerfors kapten Tobias Sohlberg klev av senast efter att ha fått en rensning rakt i nyllet. Sånt gör ont. Men borde väl rimligtvis vara tillbaka här.

Hur som helst.
Ska Syrianska ta några poäng den här senhösten på Stora Valla, då bör det krävas minst två gjorda mål.
Huruvida de löser det eller ej, det struntar jag totalt i. Bara Degen gör jobbet. Så som de har gjort, många många gånger förr ...

This is the stats tab
This is the post tip