Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadi Cornella-El Prat i Barcelona där Espanyol tar emot Celta Vigo. Båda lagen har haft en trög inledning på säsongen så det är två lag som har mycket att bevisa i detta möte. Vid tidigare inbördes möten har det oftast gjorts mål av båda lagen, vilket jag ser som ett högst troligt scenario även i denna match.

Espanyol är fortfarande utan en vinst efter tre spelade ligamatcher. Två av dessa möten har varit svåra, när laget har mött Barcelona borta (förlust med 0-5) och i öppningsmatchen blev det oavgjort borta mot Sevilla (1-1). Att dock förlora hemma mot Alaves med 0-1 är under all kritik. Även om Espanyol inte har gjort mål på de två senaste ligamatcherna har de spelar material för att lyckas göra detta mot offensiva Celta Vigo.

Celta Vigo har i sin tur också släppt in en hel del mål. I öppningsmatchen såg det bedrövligt ut bakåt mot Real Sociedad där slutsiffrorna skrevs till 2-3. Därefter blev det förlust borta mot Real Betis med 2-1 och senast blev det 1-0 seger hemma mot defensiva Alaves. I övrigt har Celta Vigo både gjort mål och släppt in mål i övriga nio senaste matcher. Detta är helt enkelt ett lag som gillas av de flesta på grund av sitt offensiva och orädda anfallsspel - som nästan alltid resulterar i att de gör mål framåt, men även, givetvis, att det släpps in en hel del mål bakåt i och med alla kontringar som ständigt uppstår.

Det fem senaste inbördes möten har slutat på följande sätt:
LaLiga: 1/3, 2017
Celta Vigo 2 - 2 Espanyol
LaLiga: 25/9, 2016
Espanyol 0 - 2 Celta Vigo
LaLiga: 19/4, 2016
Espanyol 1 - 1 Celta Vigo
LaLiga: 12/12, 2015
Celta Vigo 1 - 0 Espanyol
LaLiga: 23/5, 2015
Celta Vigo 3 - 2 Espanyol

Alltså, tre av fem matcher slutar med att båda lag gör mål. Detta finner jag rimligt och är övertygad om att så är fallet även inför nästa möte. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.91 på att båda lag gör mål och lägger ett spel hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip