I den första omgången i Serie A gästas huvudstadsklubben Lazio av nykomlingarna och förra årets vinnare av Serie B, SPAL eller (Societa Polisportiva Ars et Labor) som fortkortningen står för.

Förra säsongens slutplacering:
Lazio 5a
SPAL 1a (Serie B)

Den yngre brodern Inzaghis debutår som seniortränare var ett lyckat sådant. Lazio spelade stundtals riktigt bra fotboll under fjolåret och en femteplats i ligan är inte mycket att säga om.
Bortsett från att lagkaptenen Lucas Biglia lämnat för konkurrenten Inter så har Lazio behållit i stort sett hela fjolårets lag. Liverpools Lucas Leiva har kommit in under sommaren och förväntas ersätta Biglia. I övrigt inga nämnvärda förändringar i truppen.

SPAL har gjort en makalös resa upp i Serie A. Laget spelade i tredje divisionen så sent som 2014. Den nuvarande tränaren Semplici tog över laget 2014 och har sedan dess varit med på den otroliga resan upp till det italienska finrummet.
Under sommaren har SPAL plockat in ett par spelare med Serie A-rutin. Floccari och Paloschi i anfallsväg och den brasilianska mittbacken Felipe.

Försäsong:
Lazio-Triestina 3-0
Lazio-SPAL 2-0
Leverkusen-Lazio 1-3
Malaga-Lazio 0-1
Juventus-Lazio 2-3 (Supercup)

Lazio-SPAL 2-0
SPAL-Triestina 2-0
Perugia-SPAL 1-1
SPAL-Chievo 1-1
SPAL-Renate 1-0

Lazio har gått rent under försäsongen. Förmodligen betyder det inte någonting, men den senaste matchen mot Juventus i Supercoppa Italia blev en riktig värdemätare då Lazio vann med 2-3 efter en riktigt bra insats från huvudstadsklubben.

Lazio är normalt sett riktigt trygga hemma på Olimpico och i en hemmapremiär mot SPAL tror jag Lazio har goda chanser att vinna med minst två bollar.

Spelar Lazio -1,5 mål till 1,95 hos Bet 365.

Tippar 3-0, va tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip