EDIT: Liverpools Virgil van Dijk missar dagens match på grund av skada.

Upp till bevis!
Kan Liverpool störa ligans offensivaste lag? Väntan har varit allt lång sedan lagen möttes på Etihad Stadium den där tidiga septembereftermiddagen. Då vann Manchester City med hela 5-0. Liverpool som har gjort näst flest mål i ligan ska dock inte underskattas.

Tabell:
1. Man City 22 20 2 0 64/13 62p W W W W D W
4. Liverpool 22 12 8 2 50/25 44p D W D W W

Coutinho ut och Virgil van Dijk in. Ska bli intressant att se hur Liverpools offensiv ser ut utan brassen. Sju mål och fyra assister på de åtta sista matcherna i Jürgen Klopps bygge. Hyfsat bra!
Defensiven har ju alltid varit Liverpool svaga länk. Huruvida van Dijk kommer lyfta försvaret eller inte, det återstår att se. Hans debut i cupderbyt mot Everton kan man dock inte klaga på. Det var holländarens panna som nickade in det avgörande 2-1 målet. Undra vem som var mest nöjd? Troligtvis Klopp.

Hemma på Anfield har Liverpool inga problem med att göra mål. Laget snittar 2.44 mål per match och kan göra mål på beställning. Senaste hemmamatcher:
Liverpool FC 2 - 1 Everton FC
Liverpool FC 2 - 1 Leicester City
Liverpool FC 5 - 0 Swansea City

22 matcher, 20 vinster och 2 oavgjorda. Det var nära mot Crystal Palace i mellandagarna men Manchester City marscherar fortfarande obesegrade i ligan. På dessa 22 omgångar har laget pulveriserat nästintill samtliga motståndares försvar. 64 mål framåt. Det är ett snitt på 2.91 mål per match.
Gabriel Jesus ser ut att missa en längre period, vi får hålla tummarna att brassen inte missar VM. Det betyder att Sergio Agüero nu är Pep Guardiolas självklara val i spetsen.

Liverpool saknar Henderson, Clyne, Sturridge och Moreno. Det har rapporterats om att Salah har lite känningar, om han missar så är det ett stort tapp för hemmalaget. Tror han startar dock.
Manchester City saknar Jesus, Foden och Mendy. Kompany ska testat under söndagen.

Möjliga startelvor:
Liverpool: Mignolet - Gomez, Matip, Van Diijk, Robertson - Oxlande-Chamberlain, Can, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané.

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Stones, Delph - Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Silva, Sané - Aguero.

Tror att Liverpool kan störa Manchester City här. Pool har 17 raka matcher utan förlust (alla tävlingar) och är obesegrade på hemmaplan denna säsong. De röda har hemmaplan här och har ingen anledning att backa hemåt. Samtidigt så har de lite svårt att spela ett balanserat spel och måste ösa på offensivt så fort de får chansen. Manchester City kommer inte vara sämre. Fartfyllt.

SPEL: Över 3 mål asian hcp till 1.84 hos Unibet .
Pengarna tillbaka vid exakt tre mål.
1.5/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake
Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip