Manchester City tar emot Watford, endast två dagar efter den, i slutändan, tuffa bortamatchen mot Crystal Palace. Slutade med Citys andra poängtapp efter en magisk inledning på säsong samt tunga skador på viktiga pjäser. Både Gabriel Jesus och Kevin De Bruyne tvingades bäras ut på bår i den matchen.

Tabell:
1. Man City 21 19 2 0 61/12 59p W W W W W D
10. Watford 21 7 4 10 30/37 25p L L L L W L

Manchester City är TRÖTTA, och jag tycker det syns. Framförallt i de två senaste omgångarna 0-1 borta mot Newcastle United och nu senast 0-0 mot Crystal Palace. Sitter mycket i huvudena hos spelarna. Guardiola har betonat att laget alltid fokuserar endast på nästa match. Rekord är dock alltid rekord och allting har ett slut. Laget ser sämre ut psykiskt nu och med skadorna på Jesus, De Bruyne och Kompany ligger nu allt hopp på Sterling och Aguero.
Mellandagarna betyder tufft spelschemat och då blir det sämre prestationer och fler skador. Att vi då får dubbla pengen på detta spel tycker jag är godkänt.

Watford har ingen toppenform just nu, efter en lovande start på säsongen med endast en förlust på de åtta inledande omgångarna. Frågan är vad tränaren Marco Silva hoppas uppnå med denna match. TUFF bortamatch på Etihad efter att höstens möte sluta med hela 0-6. Njae, ingen offensiv satsning iallafall. Defensivt har Watford inte varit helt usla dock. 14 mål har släppts in på resande fot. Jämför det med Liverpools 21, som placerar sig på en 4:e plats i ligan. Tror att Marco Silva skickar ut något som liknar en buss.

Läget i lagen
Manchester City: Saknar Jesus, Mendy, De Bruyne och Kompany. Silva har tränat inför kvällens match så mycket möjligt att vi får se speltid hos honom.
Watford: Saknar Britos. Cathcart, Chalobah, Femenía Far, Hoban, Hughes, Kaboul och Zárate. Avstängd är Deeney sitter av sin avstängning på fyra matcher.

______________________________________________________________

Trött Manchester City som har sett svårstartade ut i de två senaste omgångarna. Nu med fräscha skador på den viktiga mittfältskuggen Kevin De Bruyne och Gabriel Jesus. Watfords Marco Silva kommer nog behålla sitt lag på sin egna planhalva större delar av matchen. Om City har sett så ojämna ut som i de två senaste matcherna så har jag svårt att se fyra eller fler mål här.

SPEL: Under 3,5 mål till 2.00 hos Unibet .
Med 1.5/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter @ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip