Redan på fredag inleds omgång 15 i Serie A, och 20:45 är det inte vilken match som helst. Serieledarna Napoli gästas av Juventus på San Paolo.

Jag har två speltips i matchen:
Juventus +0,5 (samma som X2) till 1,80 och båda lagen gör mål till 1,80. Båda spelen spelas hos Unibet .

Inbördes möten:
16/17 Napoli - Juventus 3-2 (Coppa italia)
16/17 Napoli - Juventus 1-1
16/17 Juventus - Napoli 3-1 (Coppa italia)
16/17 Juventus - Napoli 2-1

Tabell:
1 Napoli 14 12 2 0 35:9 +26 38p
3 Juventus 14 11 1 2 40:14 +26 34p

Napoli hemma:
5-1-0

Form:
F,O,V,V,V

Senaste match:
Udinese - Napoli 0-1

Juventus borta:
4-1-1

Form:
O,V,F,O,V

Senaste match:
Juventus - Crotone 3-0

Toppstriden i Serie A är jämnare än på många år, och frågan många ställer sig är om det här är året då något annat lag än Juventus vinner? Napoli leder serien, två poäng före Inter och fyra poäng före Juventus som jagar sin sjunde raka Scudetto.

Napoli har gjort en fantastisk höst och leder Serie A, helt välförtjänt. Tridenten Insigne/Mertens/Callejon ser fantastisk ut samtidigt som defensiven har tagit framsteg från fjolårssäsongen. Senast vann laget med 1-0 borta mot Udinese utan att på något sätt imponera, en styrka i sig. Spelet har dock sett något sämre ut efter att ytterbacken Faouzi Ghoulam gått sönder, inte minst anfallsspelet där ytterbacken varit ett framgångsrikt och nyttigt anfallsvapen. Frågetecknet i Napoli är om truppen är tillräckligt bred för att ta en Scudetto? Och är Pepe Reina en målvakt som vinner titlar? Tveksamt.

Många frågetecken finns även i Juventus, framförallt i defensiven som tidigare varit helt outstanding. Buffon och backlinjen "BBC" har fått ytterligare ett år på nacken, och det förste "B:et", Bonucci, har lämnat som alla vet för Milan vilket har fått rätt stora konsekvenser får man ändå säga. Hittills i en negativ bemärkelse både för Milan och "den gamla damen". Juve har inte haft någon fantastisk höst men laget har en tendens att steppa upp ju längre säsongen lider, och vid den här tidpunkten under fjolåret så hade man en liknande poängskörd. Problemet är att övriga topplag i Italien har blivit bättre vilket har gjort att poängtappen blivit mer kostsamma för Turin-klubben.

Tänkbara laguppställningar:

Napoli 4-3-3
Insigne Mertens Callojon
Hamsik Jorginho Allan
Rui Koulibaly Albiol Hysaj

Skadad: Milik, Ghoulam

Juventus 3-4-2-1
Mandzukic
Costa Dybala
Sandro Matuidi Marchisio De Scilgio
Chiellini Benatia Barzagli
Buffon

Skadad: Lichtsteiner
Tveksam: Higuain (KEY), Mandzukic

Jag tycker Napoli är lite överskattade här hos bolagen. Napoli har förvisso tre raka segrar men jag tycker att laget sett något sämre ut de senaste veckorna samtidigt som det finns en vinnarmentalitet i Juventus och som dessutom har förmågan att steppa upp dessa typer av matcher, inte minst när det behövs som mest. Det ska väl även sägas att trots hemmaplansfördelen så är inte ett oavgjort resultat något tokigt resultat för Napolis del.

Ett dubbeltecken på Juventus till priser runt 1,80 känns väldigt intressant. Samtidigt så tror jag båda lagen bör ha goda chanser att hitta nät åtminstone en gång vardera. Både Napoli och Juventus har sina styrkor i offensiven, och det är knappat något tillfällig het att de två lagen har gjort flest mål i Serie A, Juventus (40) och Napoli (35) på 15 omgångar.

Tippar 1-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip