Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Santiago Bernabeu-stadion där Zinedine Zidanes Real Madrid tar emot Real Betis. Traditionsmässigt bjuds det på många mål när dessa två lag möts. Då jag inte ser någon anledning till att den traditionen ska brytas är det av intresse att kika på ett över spel, i synnerhet med tanke på att linan ligger på över/under 3.5 mål.

Förvisso ligger linan nästan alltid på över/under 3.5 mål när Real Madrid är i farten. När de dock spelar hemma mot offensiva spanska lag, som gillar att tokanfalla oavsett motståndare, så bjuds det på målkalas. Vi låter inbördes statistiken tala för sig själv:

Real Betis 1 - 6 Real Madrid
Real Betis 1 - 1 Real Madrid
Real Madrid 5 - 0 Real Betis
Real Betis 0 - 5 Real Madrid

De fyra senaste ligamöterna ger oss ett snitt på 4,75 mål per match. Då har jag alltså inte brytt mig om var matcherna har spelats. Anledningen till detta är för att det faktiskt inte spelar någon roll för Real Madrids målskörd. Denna säsong har de gjort endast ett mål färre på bortaplan än på hemmaplan - dock ska det läggas till att det är en mindre spelad bortamatch till antal. Real Betis dock har släppt in betydligt fler mål på bortaplan än hemma, vilket bara förstärker ett över spel.

Ett ytterligare argument är att Real Betis har kommit igång med offensiven ordentligt på sistone. Det har resulterat i mål framåt i samtliga fem senaste matcherna. Därmed ser jag att Real Betis har goda chanser att åtminstone göra ett mål även på Santiago Bernabeu-stadion. Ska då Real Madrid kunna göra tre mål hemma? Ja, de har gjort det i sina fyra senaste matcherna (oavsett arena), mot Napoli, Eibar, Las Palmas och Villarreal.

Dessa lag kommer att bjuda oss på ett riktigt ögongodis, där det blir full fart framåt från avspark. Att matchen slutar med minst fyra mål ser jag som något som ska inträffa minst två gånger på tre försök. Då finns det ett bra värde i oddset 1.75 som de flesta bolagen erbjuder just nu - spelet lägger jag hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip