Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Anoeta i San Sebastian där Real Sociedad tar emot Valencia. För sex dagar sedan skrev jag ett tips på Real Madrid, som då också kom på besök och tog tre poäng, vilket då innebar Real Sociedads första poängtapp. Sedan dess har de förlorat ytterligare en match och nu ställs de mot tidigare oförutsägbara och nuförtiden starka Valencia, som äntligen är tillbaka i storform. För mig är detta ett helt öppet möte. Med tanke på hur marknaden har ställt sig till matchen finns det gott om värde att hämta på att Valencia åtminstone ska ta en poäng.

Efter en helt fantastisk ligaöppning har Real Sociedad tappat det. Det kom som brev på posten när Real Madrid (minus Benzema, Ronaldo, Kovacic och Marcelo) kom på besök. Även om Real Sociedad kämpade tappert blev det en 1-3 förlust, som sedan följdes upp av en 0-3 förlust borta mot Levante. För att förvärra situationen ytterligare blev mittbacken Diego Llorente utvisad efter att ha fått två gula kort och missar därmed detta möte. Med sex insläppta mål på två matcher och en ordinarie mittback borta blir det svårt att stoppa Valencias fantastiska offensiv.

Äntligen är Valencia tillbaka på allvar. Efter vinsten mot Las Palmas i premiären spelade Valencia tre oavgjorda matcher mot Real Madrid, Atletico Madrid och Levante. Men sedan kom Malaga på besök och då blev det hela 5-0 till Valencia, där toppanfallaren Zaza gjorde tre av dessa fem mål. Han är het nu och det är hela Valencias offensiv som kommer att ställa till det med stora bekymmer och göra mål på Real Sociedad. Tränare Marcelino har med all rätt gått ut och berömt laget till skyarna och meddelat att han är oerhört stolt över grabbarna.

Även om Valencia under sina tidigare två fiaskosäsonger har haft svårt borta mot Real Sociedad (och för den delen mot alla andra lag) lägger jag inte så mycket vikt på inbördesmöten, utan fokuserar på dagsformen där Valencia är det bättre laget. Dock har Real Sociedad hemmaplans fördel så detta väger jämt. I matchen finns ingen favorit och mötet kan sluta hur som helst.

Därmed finner jag ett stort värde i att Valencia tar åtminstone en poäng i matchen till 1.70 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip