Serie A bjuder på tre intressanta matcher idag. Nykomlingarna Benevento gör idag sin första hemmamatch någonsin i Serie A när man gästas av Bologna. Samtidigt åker Juventus till Stadio Luigi Ferraris för spel mot Genoa, noterbart där är att Juve har förlorat 2/3 senaste matcher på Luigi Ferraris mot just Genoa, skrällchans månntro? Sist men inte minst har vi en toppmatch 20:45, Roma - Inter på Stadio Olimpico och det är därifrån mitt speltips kommer.

Fjolårets möten:
Inter - Roma 1-3
Roma - Inter 2-1

Det är dags för Luciano Spalletti att återvända till huvudstaden för att möta sitt gamla lag med sitt nya Inter.
Både Roma och Inter är såklart väldigt nöjda med säsongsinledningen.
Roma tog tre blytunga poäng i premiären borta mot Atalanta som inte ska underskattas. Roma prestationen spelmässigt däremot var långt ifrån perfekt men att ta tre poäng i en av seriens tuffaste bortamatcher måste ändå anses som klart godkänt.
Inter och andra sidan imponerade både resultat och spelmässigt. Milanoklubben vann planenligt med 3-0 hemma mot Fiorentina efter två mål av Icardi och ett av Perisic.

Tuff match väntar för Roma ikväll, men ska man ha något med titelstriden att göra så är det bara 3 poäng som gäller så länge matchen spelas på Olimpico där laget har varit väldigt starka de senaste åren. Mittfältet och offensiven ser fortsatt intressant ut med Edin Dzeko längst fram. Defensiven är däremot ett frågetecken trots att laget lyckades hålla nollan senast mot Atalanta. I sommar har Roma har tappat burväktaren Szczesny som var väldigt stabil under fjolåret och i backlinjen har man tappat Rudiger och Mario Rui. Nu är även Bruno Peres, Karsdorp och Emerson på skadelistan vilket gör att högerbackspositionen är ett frågetecken inför kvällen. Florenzi är tillbaka i träning efter längre tids skada men det är väldigt tveksamt om han startar.

Både Di Francesco och Spalletti förespråkar en offensiv fotboll och jag tror att både Roma och Inter kommer att gå för tre poäng ikväll. Fjolårets skytteligavinnare Edin Dzeko och 4an i skytteligan förra året Mauro Icardi finns båda på planen och för respektive lag så nog finns det goda förutsättningar för att få se ett par mål ikväll.

Förväntade laguppställningar:

AS Roma 4-3-3

PerottiDzeko Defrel
Strootman De Rossi Nainggolan
Kolarov J Jesus Fazio Manolas
Alisson

Skador: Emerson, Karsdorp, Peres
Tveksam: Florenzi

FC Internazionale 4-2-3-1

Icardi
PerisicBrozovic Candreva
B Valero Vecino
Dalbert Miranda Skriniar D'Ambrosio
Handanovic

Skador: -

Över 2,5 mål + att båda lagen gör mål spelar jag till 1,83 hos bet365 .
2-1/1-2?

@3quartistan på twtiter

Lycka till!






This is the stats tab
This is the post tip