Tar Elfsborg -2,5 mot Vasalund.

Favoriterna i cupen hade det tufft att täcka hcp-linorna i omgång ett. Under lördagen misslyckades mer eller mindre klara favoriter som IFK Göteborg, IFK Norrköping, Örebro, AIK och Djurgården att täcka sina hcp-linor. Peking, AIK och DIF vann visserligen - men "bara" med uddamålet. Är det då dumt att backa en favorit att vinna med minst tre? Tiden får visa det, men jag tror Elfsborg löser en klar seger här.

I premiären mot Elfsborg stod en olycklig debutant-keeper för två rätt stora misstag som ledde till GAIS-mål. Blev till slut 3-2-förlust där, vilket gör att det är kniven mot strupen som gäller för Elfsborg. Måste vinna här - gärna stort - för att ha chans på gruppsegern.

Bra truppläge med vassa spelare som DG, Lundevall, Jebali, Prodell, Frick, Holmén uttagna. Laget känns spännade inför den här säsongen under Tommy Thelin. Första matchen var nog snarare ett olycksfall i arbetet än något orande.

Trupp:

Kevin Stuhr Ellegaard, Tim Rönning
Adam Lundqvist, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Christopher McVey, Viktor Prodell, Alex Dyer, Arian Kabashi

Vasalund spelar den här säsongen i division 2. Glappet mellan div 1 och 2 känns spontant som ett av de större i seriesystemet, vilket naturligtvis påverkar hela klubben. Såg laget mot Bajen i cuppremiären och även om det finns ett par spelare med hyfsade meriter (Amoah, Kenny Pavey) så imponerades jag inte särskilt. Skakigt försvar som tillät Hammarby att skapa en hel del. Bajen gick upp till 3-0 för att sedan stänga av helt. Tror Elfsborg kommer trycka på mer då de behöver målskillnaden för att ha så bra chans som möjligt att nypa avancemanget.

Skiljer minst två klasser här och om Elfsborg bara är påkopplade och tar det här allvarligt ända in i mål ska de ha bra chans att vinna med 3+ mål.

This is the stats tab
This is the post tip