Polen möter Colombia i andra omgången av grupp H. Matchen spelas på Kazan Arena. Övriga lag i gruppen är Senegal och Japan.

En match i andra omgången där de två lagen som alla förväntar sig ska gå vidare ifrån grupp H möts. En match som troligtvis kostar mera för det laget som förlorar.. Båda lagen nöjda med oavgjort?

Polen som tog sig till fotbolls VM 2018 i Ryssland genom att vinna sin VM-kval grupp. Deras segerkoncept hittar vi i den effektiva offensiven. Man gjorde hela 28mål på 10 kvalmatcher. Laget byggs kring Bundesligas stora skyttekung, Robert Lewandowski (Bayern München). I truppen finns även spelare som Grisicki (Hull), Zielinski (Napoli), Blaszczykowski (Wolfsburg), Milik (Napoli). Att det finns offensiva kvalitéer i detta Polen som är en fotbollsnation under frammarsch är inget vi behöver ställa oss frågandet till. Däremot finns det mera att önska gällande deras defensiv. I kvalet åkte man på mål bakåt mot nationer som Armenien i båda mötena och Kazakstan.. Vilket säger något om hur instabilt Polens försvarsspel är..

Likt Polen har Colombia en stark offensiv som man lutar sig emot, man har bland annat spelare som James Rodriguez (Bayern Munchen), Radamel Falcao (Monaco), Carlos Bacca (Villarreal). Juan Cuadrado (Juventus) att tillgå i det offensive spelet.. Colombia tog sig vidare ifrån det mycket tuffa sydamerikanska kvalet, och lämnade hemma nationer som Chile, Paraguay och Ecuador ifrån sommarens fotbollsfest i Ryssland 2018.

Att två nationer med så tydliga offensiva spetskvalitéer inte kommer skapa tillräckligt med målchanser för att peta in var sitt mål ser jag som orimligt. Därför landar mitt spel i matchen på att båda lagen gör mål till något höga 1,89 hos LeoVegas

2-2??

This is the stats tab
This is the post tip