Det är dags för match i Scandinavium mellan Frölunda och Brynäs. Ett Frölunda som krigar för att nå topplaceringarna i tabellen där man vill och bör ligga mot ett Brynäs som är i total kris och ligger sist i serien med tio inspelade poäng på de elva första matcherna. Jag kommer spela Brynäs till 3.25 hos William Hill , insatsen tillbaka vid oavgjort. Trots Brynäs totala katastrof just nu så tycker jag det oddset är lite väl i överkant.

Frölunda har hittills i SHL inte fått allt att stämma. Varken powerplay eller boxplay har hittills fungerat som man kanske velat. En total PP/BP% på 97.22% är givetvis Rönnberg och laget inte helt nöjda med. Hemmaspelet har för det mesta varit bra, på sina sex hemmamatcher har det blivit 13/18 möjliga poäng och det får man vara nöjd med. Totalt har man vunnit 5/6 matcher men då har två av segrarna kommit efter OT. Frölunda är inne i en fin form just nu med fyra raka segrar. De två senaste vinsterna har dock kommit efter förlängning, först mot Mora borta och nu senast mot Skellefteå hemma när man tappade en 2-0-ledning i lördags. Jag anser inte att Frölunda varit så stabila som man borde vara trots allt, det är en av anledningarna varför jag kommer lägga detta spel som kanske i många ögon ses som ren pengaeld. Frölunda har dessutom haft rätt svårt för Brynäs och förra säsongen slog Brynäs ut Frölunda i SM-slutspelet.

Nu kommer vi till Brynäs, laget är som sagt i kris och mer eller mindre ingenting fungerar. Dock har man haft en hel del otur också. Så sent som i lördags åkte man på en blytung 0-2-förlust hemma mot Mora. Den matchen borde man bara ha vunnit, man hade exempelvis tre skott i ramen samt vann skotten med 32-18 på mål och 20-6 utanför mål, en totaldominans. Trots det förlorade man och blev utbuat av hemmapubliken. Brynäs kände givetvis en enorm press att vinna mot Mora efter förlusten mot Rögle i torsdags och när man nu inte lyckades med det så är det kanske förståeligt att publiken buade ut laget. Brynäs gjorde dock en rätt bra insats och borde som sagt vunnit. Nu har man fått tre dagar på sig att vila, tänka och ladda om. När man idag åker mot Göteborg för att möta Frölunda skulle jag kunna tänka mig att man känner en otroligt revanschlusta och kanske någon slags lättnad av att det iallafall inte kan bli värre, det är ingen som räknar med att Brynäs ska vinna idag så laget bör inte känna någon större press som i matcherna hemma mot Rögle och Mora. Allt att vinna ikväll och jag tror man har goda möjligheter att ta vara på den chansen. Det jag menar är att hemma har man bara saker att förlora mot Rögle och Mora, en vinst efter OT exempelvis är en förlorad poäng, ikväll har man allt att vinna och slipper pressen från en hemmapublik som måste se en vinst. Brynäs har varit mycket bra i boxplayspelet och det blir givetvis mycket viktigt mot ett Frölunda som normalt sett är vassa i PP. Powerplayspelet har inte varit lika lyckat, men man har flera spetsspelare som alltid är supervassa i PP. Jag tror absolut detta kan bli en match där Brynäs gör en riktigt bra insats och tycker därför oddset hos Williamhill är lite väl högt.

Match: Frölunda - Brynäs
Spel: 2 DNB
Odds: 3.25
Insats: Flat
Bolag: Williamhill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip