Dags för match i Scandinavium där Frölunda får besök av Linköping. Ett Frölunda som har två raka förluster mot ett Linköping som har två raka segrar, mitt tips blir att Linköping bättrar på sin statistik och Frölunda försämrar sin. Spelet blir Linköping moneyline 2.60 hos Nordicbet med flatinsats.

Frölunda får det fortsatt inte att stämma. I sina två senaste matcher har man åkt på storförluster, först mot Brynäs hemma med 0-4, mycket oväntat och nu senast blev man överkörda att Växjö i den sista och förlorade med 7-3 på bortais. Frölunda har som vanligt varit starka på sin hemmais och tagit fem av sju möjliga segrar men har ändå inte imponerat tycker jag. Om man tittar på min tabell som jag gjort med hjälp av statistik i samtliga matcher denna säsong så ligger Frölunda på sjunde plats i den tabellen och om man ser endast till spelet på hemmais ligger man sexa. Kollar man i tabellen så ligger Frölunda på en niondeplats med 19 inspelade poäng på 13 matcher och man förtjänar nog inte att ligga till så mycket bättre än så får det har inte sett speciellt bra ut. En anledning varför Frölunda ligger där man ligger kan vara boxplayspelet som inte alls fungerat bra, men har hittills det tredje sämsta boxplayet i serien med 72.50% penaltykill. Powerplay har varit bättre med 22.50%. Jag tycker givetvis Frölunda ska vara favoriter i den här matchen men inte så stora som man är.

Linköping kommer till den här matchen med ny vind i seglet efter två raka segrar efter back-to-back-möte med Rögle där man kammade hem 6/6 poäng. Man gjorde en mycket bra prestation på bortais och vann enkelt, men hemma hade man det tuffare, man vann trots det med 4-2. Man gjorde i dessa två matcher totalt tio mål, även det otroligt viktigt för Linköping som innan detta inte alls fått igång målproduktionen. I min egenbyggda tabell är det jämt mellan Frölunda och Linköping om vem som hittills varit bäst denna säsong, en intressant sak som gör en stor del i varför jag lägger detta spel är hur oerhört bra Linköping varit på just bortais. I Linköpings sju bortamatcher så har man vunnit skotten i sex av dem och toppar därmed bortatabellen klart i min egenbyggda statistiktabell. Man har iofs har ganska "enkelt" spelschema på bortais men statistiken är ändå intressant. Linköping har dessutom bara förlorat två matcher under ordinarie tid på bortais denna säsongen och skulle dem lyckas ta dagens match till förlängning så sitter vi minst sagt bra till 2.60 i en eventuell förlängning. Linköping har ungefär varit lika kalla som Frölunda i boxplay, men powerplay har fungerat bättre med 25.64%. Slår man ihop totalen blir det en PP/BP på 99% att jämföras med Frölundas 95%, så en liten fördel Linköping där. Jag tror absolut Linköping kan kriga till sig ett bra resultat idag.

Match: Frölunda - Linköping
Spel: Linköping ML
Odds: 2.60
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip