Imorgon lördag drar äntligen SHL igång. Visst, det har varit roligt att kika på CHL också, men det är trots allt SHL man längtar efter och nu är det bara en dag kvar tills nordens bästa hockeyliga drar igång och självklart ska vi nypa ett eller flera spel i premiären.

När jag gjorde min första rek för denna säsong för ungefär en månad sedan så skrev jag en liten text om mitt upplägg den här säsongen. Så om ni redan läst det behöver ni inte läsa detta stycke. Men hur som haver, inför denna säsong kommer jag uteslutande spela flat på mina spel. För er som inte bettar allt för mycket kommer jag nu gå igenom vad flatbetting innebär. Det är väldigt enkelt, det innebär att man alltid spelar samma insats på sina spel hela säsongen. Alltså ingen unitskala som jag körde förra året. En unitskala innebär att man värderar hur mycket värde det är på ett spel och därefter korrigerar insatsen därefter, exempelvis om jag tycker det är extra bra värde på Frölunda -1.5 imorgon mot Mora så kanske jag spelar 4/5U alltså en lite tyngre insats. Men som sagt inför i år kommer jag alltid spela samma insats. Jag rekommenderar även er att alltid spela samma insats om ni ryggar mig eller när ni ryggar andra. Dels blir det mycket lättare om man vet att man exempelvis alltid spelar 500 kr på alla spel man lägger, då behöver man inte fundera utan det är bara att trycka in insatsen. Men huvudorsaken varför jag väljer att spela flat är den klassiska meningen "Är det värde så är det värde". Det är ju synd att dra ner insatsen på ett spel som man tycker det är värde på exempelvis. Tidigare år har jag alltid spelat med en unitskala men med tiden kommit på att det inte passar mig alls. Troligen av den enkla anledningen att jag inte kan värdera exakt hur mycket värde det är på ett spel, bara att det är värde. En skarp kille på Twitter hade analyserat mitt spreadsheet och sett att jag hade vunnit betydligt mer pengar om jag hade spelat flat en hel säsong istället för att värdera insatserna. Så inför i år är jag helt säker på att just flatbetting passar mig allra bäst över tid, det gör det nog för dig som läser det här också, så tänk på det. OBS: Detta gäller ju bara "vanliga" spel där man tycker sig hitta något slags värde. Det är självklart annat om man exempelvis sitter inne på oerhört värdefull information om att kanske ett lag i division 3 har hela sitt ordinarie lag borta och man tycker att ett odds borde stå i 1.20 när det egentligen står i 2.20, då kan man självklart spela mer. Men såna extrema värden har jag väldigt svårt att se att vi kommer hitta i år. Det var en liten genomgång om flatbetting, om ni har frågor går det alldeles utmärkt att skriva till mig och fråga. Man kan kommentera här i kommentarsfältet men det allra bästa är att fråga på Twitter, där svarar jag alltid på DM.

Nu till spelet. Jag kommer spela Frölunda -1.5 i premiären mot Mora till 1.76 hos Nordicbet med FLAT ;) . Asien har ännu inte släppt sina odds, men jag har svårt att se att dem kommer släppa den högre, så vi hugger redan nu.

Frölunda har verkligen gått som ett ånglok på försäsongen (om man nu räknar CHL som försäsong). Man inledde med en förlust mot Färjestad med 5-4 för en dryg månad sedan när man spelade sin allra första träningsmatch för säsongen. Efter det har man dock gått skrämmande bra med sju vinster på sju matcher, rent hus alltså. I den sista träningsmatchen innan CHL började så krossade man även svenska mästaren HV71 med 8-1.

Årets CHL-äventyr har man även börjat på allra bästa tänkbara vis. I den första matchen slog man Zurich med 5-4 efter OT på hemmais. Efter det har man radat upp tre trepoängare, Klagenfurt hemma 2-1, Klagenfurt borta 2-4 och nu senast Zurich borta med 1-2. Frölunda står nu på 11 poäng av 12 möjliga och man har därmed vunnit gruppen med tanke på att man har två matcher kvar mot slaktkyckligen Gap. Om Frölunda skulle tappa sitta försprång på fyra poäng mot Zurich så lovar jag att tatuera in GAP i ljumsken och ha tatueringen livet ut. Man har verkligen imponerad i CHL, inte nog med att man vunnit alla matcher, man har även dominerat på både hemma och bortais. Om man räknar skott på mål så har Frölunda avlossat 141 skott mot sina motståndare samtidigt som lagen dem mött bara skjutit 64 skott. Oerhört bra statistik för Frölunda.

Efter CHL-trippen så blev det fem dagars vila innan man mötte Växjö för cirka en vecka sedan och det slutade med ännu en vinst. STYRKEBESKED för göteborgarna. Imorgon tar man sig an Mora och jag tror inte man gör några misstag mot nykomlngen, -1.5 till @1.76 känns fin.

Mora har inte alls gjort en lika fin försäsong som Frölunda, men det kan man ju såklart inte heller förvänta sig. Man började dock försäsongen bra med en seger mot Djurgården med 2-0, men det var så längesen och allra första matchen på säsongen så det är inget att lägga någon större vikt på. Man spelade SCA-cupen mot Björklöven, Timrå och MODO. Där blev det seger mot MODO och Björklöven (efter OT). Men torsk mot Timrå med 5-1 och det är lite för svagt eftersom SHL-lag överlag bör slå HA-lag, absolut inte förlora med 5-1 iallafall. Efter det har man haft tre välbehövliga träningsmatcher mot SHL-lag. Först lyckades man slå Skellefteå efter OT med 1-0 men efter det har det kommit två ganska klara förluster mot Luleå (5-2) och Brynäs nu senast med 6-2. Svajig defensiv och svag offensiv är väl inget man vill gå in med i en premiär mot guldfavoriten Frölunda i Scandinavium. Ibland kan ju lag från Hockeyallsvenskan som precis kommit upp i SHL vara otroligt starka i främst dem första omgångarna när man spelar i något slags rus för man är så oerhört taggade och glada att man är tillbaka i SHL. Det tror jag absolut också Mora kan göra, men jag anser att den här matchen är för tuff samtidigt som Frölunda ska spela sin första hemmamatch i Scandinavium och publiken förväntar sig inget annat än en seger, helst en storseger. Jag tror verkligen Frölunda göra jobbet imorgon, om dem spelar som dem gjort tidigare blir det nog en klar seger, ska vi säga 4-1?

Match: Frölunda-Mora
Spel: Frölunda -1.5
Odds: 1.76
Bolag: Nordicbet
Insats: Flat
Spelstopp: 2017-09-16 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip