Ikväll vänder serien till Göteborg och Scandinavium där hemmalaget Frölunda ska försöka reducera i matchserien efter två raka förluster uppe i Norrbotten. Chanserna finns, men det känns alldeles för ovisst för att hitta en vinnare och jag tycker mig ändå se goda möjligheter till att plocka vår favoritmarknad igen.

Frölunda är äntligen hemma i Göteborg igen och i och med 2-0 underläget så är en vinst idag nästan ett måste ifall man vill att det ska finnas en praktisk chans att ta sig vidare. Jag tycker ändå att man har gjort helt okej insatser uppe i Skellefteå, men man förlorar lite på att SAIK kanske är något bredare och spetsigare offensivt än vad Frölunda är. Ser man till chanserna ikväll så är dem givetvis goda till seger och enligt oddssättningen så är man också favoriter. Jag vet inte riktigt om jag köper den tanken, men absolut att de kan vinna. För mig är det viktigaste att man lyckas göra två mål framåt och det bör man kunna lösa på hemmaplan. Dessutom tror jag, att om man vinner, så gör man det inte med 1-0 eller 2-1 då Skellefteå är väldigt starka offensivt.

SAIK går för matchboll

Skellefteå har uppträtt på ett stabilt sett överlag över dessa matcher och offensiven har visat sig från sin bästa sida redan från starten av slutspelet. Man har en bred trupp där flera femmor kan kliva in och producera och det kan jag tycka är den största skillnaden mot Frölunda. Göteborgarna tycker jag lever lite för mycket på sina toppspelare för att kunna motivera att man helt är favoriter ikväll, men de har ju fortfarande en rimlig chans att vinna.

Jag tycker kvällens bästa spel är att båda lagen ska göra minst två mål. Dels för att Frölunda har sina toppar och spelar på hemmaplan, men också för att Skellefteå är ett väldigt starkt offensivt lag. De två tidigare semifinalerna har slutat 5-2 respektive 3-2 senast så tycker absolut att det finns bra chanser till liknande målproduktion idag. Vi kör alltså klassiska BLG2M till oddset 1.98 hos Coolbet .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip