Slutspelet i Allettan fortsätter under söndagseftermiddagen och match två ska spelas mellan Lindlöven och Väsby. Gästerna som vann den första matchen igår får agera favoriter även idag och jag tycker det känns lika givet som igår, Väsby är ett klart bättre lag.

Man kan säga vad man vill om Lindlövens resa denna säsong och den är stark och det är en resa som absolut får betraktas som en skräll. Det är överlägset det "billigaste" laget som är kvar i slutspelet och mycket kan väl tacka en fint genomförd Alletttan som gjorde att man fick välja tidigt och därav valde Vallentuna i playoff ett. Där tog man sig vidare enkelt, men här i playoff två kommer det att bli respass och frågan är inte ja eller nej utan hur många matcher man lyckas hänga med.

Väsby slog ut Mariestad efter att ha avgjort och också kört över Mariestad i en avgörande och femte match. Varför det tillslut blev såpass jämnt i den matchserien är känslan att det gick lite för enkelt i första matchen i den matchserien och man sedan åkte ut på en skridsko till match två. I vilket fall så lyckades man krångla sig vidare och nu kommer man bli livsfarliga framöver. Det är en lång väg att vandra för detta stjärnspäckade Väsby, men de är absolut en av favoriterna i kampen om Hockeyallsvenskan.

Titta inte på mötena inbördes

Jag vet att många kollar på matcher och statistik inbördes mellan lagen och den här säsongen har dessa lag mötts två gånger, förutom gårdagens möte. Lindlöven har vunnit båda matcherna med resultatet 2-0 och hamburgerklubben har inte ens lyckats att göra mål. Sanningen är väl att dessa resultat knappast varit särskilt rättvisa. Väsby var i underläge även igår med 2-0, men kvitterade strax innan andra periodpausen och sedan satte man i en växel till och vann med 6-3. Det kändes som att laget behövde den urladdningen mot just Lindlöven och man visade också att man är ett mycket bättre hockeylag. Lindlöven har en fin gameplan, men Väsby har en klart bättre spetskompetens.

All heder åt Lindlöven som gjort en grym säsong, men här tar det stopp. Väsby vinner även match två och nästan dubbla degen tycker jag är bra betalt. Vi spelar detta hos bet365 till oddset 1.95 med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip