Det är dags för månadens sista dag och det känns oerhört skönt för herregud vilken tung månad de har varit. Även gårdagens spela, Vita Hästen +0 blev en bom då AIK för första gången denna säsongen lyckades hålla nollan när dem vann med 1-0 och vårt spel gick förlorat. Idag har jag hittills bestämt mig för två spel och det är spel på de två lag som befinner sig högst upp i landet, nämligen Skellefteå och Luleå. Det sistnämnda laget kommer denna rek handla om, Luleå +0 till @2.23 borta mot Malmö ser jag värde i och spelar med 3/5U.

Jag anser att Malmö har gått lite bättre än vad dem har förtjänat den senaste tiden.. Trots att Malmö har vunnit sina tre senaste så skulle jag ändå inte säga att dem är jättestarka just nu. Lagen man slagit är Rögle och Karlskrona borta, seriens två absolut svagaste lag just nu, så det är inte jättemycket att hänga upp i julgranen. Alltså, givetvis är det starkt att ha vunnit sina 3/3 senaste på bortais men det är trots allt inte jätteimponerande. Mot Brynäs senast så är det bara helt otroligt att man lyckades vinna. Brynäs fullkomligt dödade skotten på mål och utanför och hade många många fler farliga lägen. Men Alsenfeldt spelade som en gud som vanligt och Malmös skott lyckades leta sig in bakom Sandström. Jag tycker helt enkelt att Malmös spelstyrka senaste matcherna i jämförelse med vad dem lyckats ta poäng är missvisande. Om verkligheten ska komma ikapp dem ikväll så tror jag man får det rätt tufft mot ett Luleå som är på väg uppåt. Senast Malmö förlorade var dessutom mot Luleå den 14:e Januari.

Senaste matchen för Luleå var så viktig att ord saknas. Växjö hemma, en oerhört tuff uppgift mot Sveriges just nu bästa lag. Luleå gjorde en grym match, ledde med 3-1 inför sista perioden, då åt sig Växjö igen till 3-3 och matchen gick till förlängning. Där visade Luleå styrka och knep extrapoängen. I Luleås sex senaste matcher har man spelat fem kryss, det är dags för Luleå att vinna ikväll och jag tror man har goda möjligheter att göra det!

Match: Malmö-Luleå
Spel: Luleå +0
Odds: @2.23
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip