Ny match idag mellan Sibirskie Snaipery och Omskie Yastreby, och hemmalaget kommer med ett rejält boostat självförtroende efter den mäktiga vändningen igår.

Sibirskie Snaipery var riktigt illa ute igår efter att man inte fått hål på gästerna efter två perioder. Det såg ju inte bättre ut när gästerna gjorde 0-2 i PP fem minuter in i tredje perioder. Man replikerade dock omgående men släppte senare in 1-3 och då har vi bara elva minuter kvar på klockan. Men man har visat att man är ett starkt lag och man går in och gör tre mål på drygt fem minuter i slutet av matchen och vänder till 4-3.
Ännu mer imponerande är det då förstakedjan inte alls funkade i matchen, och jag räknar med att vi får se en förstalina som tar för sig ännu mer i denna match. En annan viktig del som man måste få igång är powerplayspelet som inte alls funkade igår, där man hade flera försök under matchens gång.
Med segern igår så hakar man på Stalnye Lisy om andraplatsen, ett lag som blev krossat igår med hela 10-3 mot serieledarna.

Det såg så säkert ut för Omskie igår, men som flera gånger innan så viker man ner sig när det är skarpt läge, och det är det som är den stora skillnaden mellan lagen. Det är flera gånger under säsongen man klivit in i ledning inför tredje för att sedan tappa matchen när jagande laget börjat trycka på, och mot ett topplag som man ställs mot här så såg vi igår att det inte funkar.
Slutspel är som jag tidigare nämnt helt uteslutet och nu är det bara att spela av säsongen.

Nu tror jag hemmalaget lärt sig från sina misstag igår och kommer ut starkare med en jättevändning i ryggen, och jag är inte helt förvånad om siffrorna rinner iväg.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 3u // TT