Tampa Bay Lightning - Calgary Flames

Goalies: Vasilevskiy (confirmed) vs Smith (probable)

Tampa Bay Lightning fortsätter segertåget och man har nu vunnit 7/10 senaste matcherna och plockat hem 15/20 möjliga poäng på dessa matcher. Senast slog man Carolina Hurricanes på hemmais efter att ha gjort en bra insats efter en tveksam start. Bolts som vanligtvis är väldigt stabila på hemmais släppte tidigt in 0-1 i PP men svarade upp båda gångerna vid underläge i första perioden och man gick till paus med 2-2. Efter detta började Bolts visa upp sin normala nivå och man började ta över matchen. Man tog ledningen och även om Canes hittade en kvitter i PP visade man i tredje perioden att man var det bättre laget och vann tillslut med 5-4.

Calgary Flames tycker jag ha vaknat till ordentligt efter att ha sett ganska sega ut i början av säsongen. Laget har nu tagit 4 raka vinster efter att man senast gjort en riktigt fin insats mot Minnesota Wild på bortais. En riktigt jämn match blev det, vilket också var väntat och man måste ta fram Mike Smiths insats som blev skillnaden mellan vinst och förlust. Flames började riktigt starkt med 1-0 och man ökade på till 2-0 i andra perioden. Wild gav inte upp och kom tillbaka med 2 mål i tredje och tog matchen till OT. Där vann alltså Flames efter ett mål av D.Hamilton.

I natt står Flames för en riktigt tuff uppgift då lagets 4 matcher långa roadtrip fortsätter. Man ställs mot ligans bästa lag och jag tror på en jämn fight. Flames trivs helt okej mot Bolts och har vunnit 2/3 senaste mötena, men jag tror det kan bli tufft i natt. Efter Tampas hawaiimatch mot Canes senast tror jag man kommer vilja vara ännu mer noggrann i positioner och inte bjuda Flames, som är experter på omställningar och jag tror därför vi kommer få en tajt match. Tampa är som sagt bäst i ligan med en målvakt i toppklass bör man ha bra chans att hålla Flames till mindre än 3 mål.

Under 5.5 mål funkar, men jag väljer att gå på att Flames gör mindre än 3 mål.