Hockeylördag är alltid speciellt och för oss hockeynördar är det lite som barnen som får sitt lördagsgodis, med den enda skillnaden att hockeyn förmodligen räcker längre än godispåsen. Mina ögon pekar på Vida Arena, där Växjö Lakers gästas av Örebro.

Växjö har haft ett riktigt tufft spelschema de två första matcherna i SHL där man fått börja med Brynäs hemma och Linköping borta, två lag som kommer att vara med och kriga om seriesegern denna säsong. Man har vunnit båda matcherna, men det har krävts både förlängning och straffar för att skilja lagen åt. En sak som dock är säker är att det har trillat in många mål i matcherna och att hockeyn har varit rolig att se.
Janne Pesonen som plockats in denna säsong leder poängligan efter två matcher och står på 3+2. Man plockade även in Viktor Fasth i kassen inför säsongen och sju insläppta mål på två matcher är kanske inget jättebetyg, men man har mött två lag med riktigt bra offensiv, där man också har en bra målvakt bakom i Viktor Andrén om man skulle vilja spela honom istället.

Örebro har inför säsongen tappat målvakten Hudacek som försvunnit till KHL, en profil i Örebro, precis som brorsan Libor Hudacek som finns kvar i laget. Man har plockat in Eero Kilpeläinen som ersättare från finska KalPa som startat säsongen väldigt bra, inte minst i den senaste matchen mot Luleå där man förlorade skotten med 18-33 men lyckades ändå vinna med 2-0.
Man har tappat mängder av spelare och fått ta in många nya spelare som kan ta ett tag att spela ihop. Jere Sallinen är ett intressant nyförvärv som spelade två säsonger för Jokerit i KHL, innan han förra säsongen åkte över och lirade i AHL.

Växjö hemma är ingen lätt uppgift för något lag i SHL, framförallt inte för Örebro som inte tillhör topplagen. Alla poäng man kan få med sig tillbaka till Örebro är en stor bonus, och jag tror dessvärre att man får åka hem tomhänta från Vida Arena och samla nya krafter.

Speltips: Växjö Lakers -1 AH vilket betyder pengarna tillbaka vid uddamålsvinst, och jag investerar 5u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip