Speltips

Speltips Arsenal - Chelsea

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-04-21 13:45 Spela här

Speltips Arsenal - Chelsea
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.00 Speltips: 1:a
2012-04-21 13:45 Arsenal - Chelsea 1:a 2.00 RalleArvid

Kommer Arsenal vara revanschsugna? Kommer Chelsea vara slitna? Har Arsenal hemmaplan? Har Arsenal en fantastisk hemmaform undantaget förlusten mot Wigan som vinner mot alla lag i hela världen? JA, JA, JA, JA!

Efter denna lilla inledning kanske ni redan ser vad jag anser spelvärdet ligga inför ett derby med så mycket adrenalin att även min för stunden febriga kropp har svårt att sitta/ligga still.

Visserligen ser skadeläget kanske lite bättre ut i bortalaget än vad det gör för hemmalaget, men med Arsenals enda fokus att behålla tredjeplatsen och med möjligheten att ta ett gigantiskt steg mot säkrat Champions League-spel nästa säsong tycker jag att de bör ses som favoriter till att vinna den här matchen. Dessutom tycker jag faktiskt att hemmalaget har möjlighet att ställa ett riktigt slagkraftigt lag på banan, åtminstone offensivt, defensivt vet ni att jag inte ger mycket varken för spelarna individuellt var för sig eller framförallt för Wengers oförmåga år ut och år in att skapa stabilitet bakåt.

Det mest kännbara avbräcket för hemmalaget är Arteta, tillsammans med långtidsskadade Mertesacker missar han resten av säsongen, saknas gör även Wilshere och Frimpong. Men tittar man på just de positionerna där dessa håller till tycker jag att den i särklass viktigaste spelaren är Song. Ramsey har haft det lite tungt på sistone men Rosicky har under andra hälften av säsongen varit en stor positiv överraskning. Dessutom är Diaby förmodligen tillbaka i speldugligt skick om någon central fältare skulle behöva kliva av.

Chelsea har två tunga avbräck bakåt i planen i avstängde Ivanovic och David Luiz, detta är något som jag tror att Walcott, Van Persie och Gervinho kommer utnyttja. Van Persie känns som stor favorit att vinna kampen mot Cahill. Även om det är dugliga ersättare bakåt i Chelsea så är det fatalt att rotera och frångå kemin just i dessa led för alla fotbollslag. En annan viktig sak som jag tycker talar för Arsenal är att Drogba, som ibland kan vara osynlig i de lite mindre, och mindre betydelsefulla matcherna, men som ALLTID presterar när det gäller, inte kommer starta matchen eftersom han spelat två matcher på fyra dagar. In kommer Torres istället och det ka ingen Arsenal-anhängare vara ledsen över. Drogba har dessutom gjort hela åtta mål i detta derby vilket bara understryker min tes om att han är de stora matchernas man, något han även visade mot Barca).

Arsenal vann det senaste mötet med 5-3 där man kom tillbaka från underläge och en viss holländare gjorde då ett hat-trick. Chelseas senaste förlust på bortaplan var mot Manchester City och jag har alltså på känn att ytterligare en förlust kan komma imorgon mot ett annat lag i toppen av tabellen som har mycket att spela för.

Senaste segern på bortaplan över Chelsea betydde inte bara att Arsenal tog sin andra raka seger mot London-rivalerna (man vann senaste mötet på Emirates med klara 3-1), det betydde även att man nu har två raka segrar efter att Chelsea vunnit fem raka möten mot Arsenal i Premier League dessförinnan.

Gott självförtroende både i stort och just mot Chelsea i kombination att man är oerhört motiverade och revanschsugna mot ett Chelsea som bör vara riktigt slitet bäddar för goda möjligheter till ytterligare en trea för Arsenal.

2.00 på den raka ettan hos bet365 .

Tänkbara startelvor:

Szczesny
Sagna, Koscielny, Vermaelen, Santos
Ramsey, Song, Rosicky
Walcott, Van Persie, Gervinho

Cech
Bosingwa, Cahill, Terry, Cole
Lampard, Essien
Ramires, Mata, Sturridge
Torres


Lycka till lads.

RalleArvid - 20 April, 2012, 17:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
RalleArvid - 2012-04-21 10:52:45

Låter som en bra deal!

Royaljoint - 2012-04-21 10:50:06

Ser iaf ö 2.5 till 1.80 som bjudodds. Har en skön känsla och skön form så hoppas de håller i sig. Gillar dina rekar oftast å brukar rygga ibland men chealsa - Barca kände jag att att chealsea dnb till 3.75 va bästa spelet. Tvär nojjit i 90e när Barca drog i stolpen. Hursom lycka till och ska vi säga 3-1 arsenal så båda blir nöjda ;)

RalleArvid - 2012-04-21 10:46:40

Pettson: Nja, nog hade jag gått in rätt hårt på Man United på hemmaplan med Chelsea samt även världens för tillfället bästa lag Wigan.

RalleArvid - 2012-04-21 10:35:58

Royaljoint, har inte jättemycket anledning att gå emot dig. Har dock dåligt självförtroende med sådana spel efter Barca i veckan så får bli en förhoppning på Arsenal. Exempelvis trodde jag på sådana spel i Arsenal - Man Ciry och då slutade det med ett sent 1-0 mål. Lycka till hursomhelst!

Royaljoint - 2012-04-21 06:26:32

Komm skicka in pengar på att de blir mål i den här matchen. båda göra mål, Ö.25 å Ö3.5 och skulle inte förvåna mig om detta är klart i paus , iaf 2/3

Pettson - 2012-04-20 21:31:27

och nog enda laget i PL jag skulle spela mot chelsea just nu (Pool går bort ja) :)

Pettson - 2012-04-20 21:29:16

helt på samma linje här! (tyvärr får väl tilläggas) :)